Naslovnica / ŠPORT / Timoteju Bečanu, tekaču KGT Papež,  naslov državnega prvaka

Timoteju Bečanu, tekaču KGT Papež,  naslov državnega prvaka

Timotej Bečan, tekač KGT Papež,  je osvojil naslov državnega prvaka v disciplini gor/dol. Prva tekma v gorskih tekih je potekala v Grižah pri Žalcu, na pobočju Bukovice, v organizaciji ATD Savinjčan.

Člani in članice so se pomerili na 11-kilometrski progi s 750 metrov višinske razlike. Zaradi  trenutnih ukrepov je bila članska kategorija namenjena tudi veteranom.

Bečan je kmalu po štartu prevzel vodstvo in ga obdržal do cilja s časom 50:21, na 5. mestu mu je sledil klubski kolega Gašper Bregar. Odlično 8. mesto je pritekel prvo leto v članski konkurenci Nejc Uršič pred tekaško legendo Marjanom Zupančičem. Sledili so: 11. Žitnik, 14. David Vogrin, 17. Domen Vogrin. 26. Petrič, 32. Karlin. Sicer veterani so se  odlično uvrstili med člane še Bojan Galin z 19. mestom ter Knaus na 37. in Sršen na 39.

 

Med članicami zaradi poškodbe ni nastopila lanska prvakinja Mojca Koligar. Koligarjeva po lestvici mednarodne zveze za gorske teke velja za drugo najboljšo  gorsko tekačico na svetovni lestvici. Več na http://gorski-teki.si/artikal_Ustvarjena-nova-svetovna-lestvica-najboljsih-gorskih-tekacev-Mojca-Koligar-2- Odlično se je prvič med članicami odrezala Kamničanka Nuša Mali na 2. mestu. Tina Klinar je bila četrta, Jelovškova  deseta in veteranka Trobčeva pa 18.

V mladinski kategoriji so morali tekači preteči 7 kilometrov s 375 metri višinske razlike. 5. mesto je zasedel Jakob Rožič,  deveto Aleš Prelovšek in enajsto Nik Romšak, mladinka Viktorija Dolinšek pa šesto.

Tekma je veljala tudi kot pregledna tekma za evropsko prvenstvo, ki bo julija na Portugalskem.

Čestitamo!

Mira Papež