Naslovnica / NOVICE / Tlačani očistili Kobilno jamo na Veliki planini

Tlačani očistili Kobilno jamo na Veliki planini

Velikoplaninski tlačani so iz Kobilne jame na kup znosili »za nekaj bajt« navlake in različnega materiala, ki se je v jami nabiral že desetletja.

tlaka20154

Včerajšnje čistilne akcije oz. »tlake« na Veliki planini, ki je potekala v organizaciji Rekreacijskega društva Rigelj, so letos prvič udeležili tudi člani GRS Kamnik, ki so skupaj z Riglaši očistili Kobilno jamo, vrtačo v katero nevestni lastniki koč odlagajo smeti že desetletja. Zahtevno in naporno delo je bilo zaupano moškim, ženski del društva Rigelj, pa je skupaj z otroki medtem poskrbel za različne smeti, ki ostajajo za nemarnimi obiskovalci širom planine.

tlaka20153

Ob uspešno izvedenem čiščenju, ki je zahtevalo nemalo truda in napora, so čistilci skupaj nanosili zajeten kup smeti, ki bo prepeljan na ustrezno odlagališče v dolino, med odloženimi smetmi, pa je bilo najti tudi nekaj zanimivih odpadkov, ki datirajo še v čas druge svetovne vojne.

Kot je na Veliki planini v navadi, se je vse skupaj končalo z zabavnim druženjem, člani GRS Kamnik, pa so ob tej priložnosti člane društva Rigelj seznanili tudi z nekaterimi koristnimi informacijami ter napotki, ki koristijo vsakemu obiskovalcu gora in tudi Velike planine.

Fotografije: Matjaž Šerkezi