Naslovnica / Črna kronika / Toča v Tuhinjski dolini in udar strele pod Veliko planino
Foto: Frenk Lajmiš

Toča v Tuhinjski dolini in udar strele pod Veliko planino

Sinoči je v delu Tuhinjske doline klestila toča, na planini Dol pod Veliko planino pa je v gručo planincev udarila strela.

Četudi so bile včerajšnje dežne kaplje več kot dobrodošle, se prebivalci dela Tuhinjske doline, kjer je med nevihto klestila tudi toča, sinočnjega neurja niso prav nič razveselili.

Še posebej ne na Lazah v Tuhinju in bližnjih okoliških zaselkih, kjer je, na trenutke tudi precej debela toča, v dobršni meri uničila sadno drevje, vrtove in pridelke. Kot je moč videti s fotografij, ki jih je posnel Frenk Lajmiš in spodnjega videa, ki ga je na družabnem omrežju objavila gospa Katica Žibert iz Tuhinjske doline, pa so jo nekoliko bolje odnesli zgolj vrtovi, ki so bili zaščiteni z mrežami.

 

Nevihtno vreme jo je zagodlo tudi gruči pohodnikov na planini Dol pod Veliko planino, v katere je, nekaj pred 17. uro, posredno treščila strela, zaradi česar naj bi bila poškodovana vsaj ena oseba, ki se je v trenutku udara strele držala za žično ograjo.

K sreči so jo planinci odnesli zgolj z nekaj strahu, saj se je vse skupaj končalo srečno in brez hujših poškodb, tako da kamniškim gorskim reševalcem, gasilcem PGD Kamnik in reševalcem NMP Kamnik, ki so bili že na poti, da jim priskočijo na pomoč, ni bilo potrebno posredovati, vsaj nekoliko pretreseni pohodniki, pa so se lahko sami vrnil v dolino.