Naslovnica / Črna kronika / Nova nesreča na Kavranu: Tovornjak poln hrena končal prevrnjen v jarku

Nova nesreča na Kavranu: Tovornjak poln hrena končal prevrnjen v jarku

Na regionalni cesti Kamnik-Ločica je v kraju Poreber oz. na Kavranskem klancu, znova prišlo do prometne nesreče, v kateri se je prevrnil polno naložen tovornjak s priklopnikom.

Nesreča se je, malo po 15. uri, zgodila na tuhinjski magistralki v kraju Poreber oz. na Kavarnu, ko je priklopnik, ki je vozil v smeri proti Kamniku, zaradi izjemno spolzkega cestišča, bržčas pa tudi zaradi neprilagojene hitrosti, zdrsnil in s kolesi zadel v rob pločnika. Pri tem je tovornjak, ki je bil namenjen v kamniško Eto in katerega priklopnik je bil polno naložen s cisternami hrena, najprej prevrnilo na bok, nato pa je še nekaj metrov drsel po pločniku in jarku, dokler se ni ustavil domala tik pred tamkajšnjo avtobusno postajo.

nesreca tovornjak poreber 6

 

Lahko rečemo, da je imel voznik tovornjaka, kljub smoli, pri vsem skupaj tudi kar precej sreče, saj se je drseči tovornjak ustavil le par metrov pred mostičkom prek jarka, ki bi utegnil kabino tovornjaka ob trku povsem zmečkati. K sreči naj bi z voznikom tokrat ne bilo nič hujšega, saj naj bi bil, po prvih ocenah, le lažje poškodovan, so pa zanj vseeno poskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga odpeljali na nadaljnje preiskave in zdravljenje v Ljubljano.

Pri nesreči je, razen policistov in reševalcev NMP Kamnik, posredovalo tudi 13 gasilcev in gasilk PGD Kamnik, ki so, do prihoda reševalcev, nudili pomoč poškodovanemu, mesto nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, odklopili akumulator, poskrbeli za iztekajoče gorivo ter skupaj s delavci cestnega podjetja posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

nesreca tovornjak poreber 25

 

Zaradi prometne nesreče, predvsem pa zaradi tehnično zahtevnega odpravljanja posledic, dlje časa močno oviran promet, dasiravno je potrebno pri tem pohvaliti gasilce, ki so poskrbeli, da je, dokler je bilo to mogoče oz. do prihoda dvigala, promet potekal vsaj izmenično enosmerno.

nesreca tovornjak poreber 17

Današnja prometna nesreča, ki se je zgodila natanko leto dni zatem, ko se je, le nekaj deset metrov višje, na vrt družinske hiše prevrnila cisterna – povezava: Prevrnjen tovornjak na cesti prek Tuhinjske doline – je ponovno močno razburila tamkajšnje prebivalce, ki od pristojnih zahtevajo, da na omenjeni cesti vzpostavijo red in prometno varnost.