Naslovnica / NOVICE / Tradicionalni Snovičkov festival v Termah Snovik je znova navdušil

Tradicionalni Snovičkov festival v Termah Snovik je znova navdušil

V Termah Snovik je tradicionalno prvo soboto v avgustu potekal vsakoletni Snovičkov festival, na katerem palček Snoviček vedno pripravi atraktiven celodnevni program za odlično družinsko zabavo. Poleg palčka se je letos zabavi pridružila pestra druščina njegovih prijateljev – maskot, ki so razveselile predvsem najmlajše obiskovalce term. V Snovik so prišli  indijanček Viki iz sladke Viki kreme, kengurujček Vzajemko iz Zavarovalnice Vzajemna, raček Argeta Junior, Mihec iz Modrih Novic in Zdravko iz Lidla. Poleg številnih vodnih in ustvarjalnih animacijskih aktivnosti so palčkovi prijatelji poskrbeli za otroške nasmehe, saj so jih razveselili z lepimi nagradami.

Program sobotnega družinskega festivala se je pričel v poznih dopoldanskih urah kar v plesnih ritmih. Svoje plesno znanje so pokazale tudi gostujoče maskote, ki so se pridružile otrokom na plesni delavnici. Zabava se je nadaljevala z izredno pisanim programom, ki je razveseljeval ne le otroke, ampak tudi njihove starše. Bosonogo hojo so preizkusili prav vsi in ugotovili, da je tudi zabavna, ne le zdrava.

Otroke so še posebej razživele zabavne igre s frizbijem, bili so celo mnogo boljši od velikih maskot, zabavna bitka z vodnimi balončki, pustolovsko iskanje Lidlovega skritega podvodnega zaklada. Otroci so iskali ključ palčkovega velikega prijatelja Zdravka Lidla. Navihani Snoviček je bil tisti, ki je Zdravkove ključe njegovega doma tudi skril, saj si je močno želel, da se Zdravko dolgo časa zadrži na njegovi zabavi. Otroci so si za naporno iskanje prislužili beležke, barvice in druge Lidlove nagrade za novo šolsko leto.

Številne igre, številne nagrade vseh gostujočih podjetij in veliko veselih nagrajencev, ki so sodelovali v nagradni igrah in nagradnih tekmovanjih, je bilo na Snovičkovem festivalu. V nagradnem skladu so bile poleg Lidlovih nagrad tudi kopalne karte za kopanje v Termah Snovik, knjiga o Čarodeju Toniju, pobarvanke in knjižice palčka Snovička in druge nagrade term, izdelki Subrina Kids, kar cele palete Argete, slastna Viki krema ter frizbiji, obliži in labele iz Zavarovalnice Vzajemna.

 

Za zelo radovedne in adrenalina željne so se festivala udeležili tudi člani Potapljaškega društva Grčar-Sub iz Domžal, ki so otrokom odstrli marsikatero potapljaško zanimivost in jim tako približali podvodni svet.

Tekom festivala so se predvsem mladi starši s svojimi najmlajšimi člani, starosti do treh let, lahko tudi pridružili banjanju na notranjem termalnem bazenu. Banjanje v termah redno poteka, zato vabljeni, da se pridružite vajam z dojenčki v vodi za pravilen psihomotorični, mentalni in socialni razvoj dojenčka.

Razigran dan se je zaključil z odtisom rok na platno in poslikavami obraza, maskote pa so obljubile, da pridejo na obisk tudi naslednje leto.

 

Poletje pa se tako nadaljuje z visokimi temperaturami in pestrim snoviškim poletjem, zato vabljeni, da se osvežite na kopališču v Tuhinjski dolini in se pridružite na organiziranih več kot 60ih animacijskih aktivnostih in dogodkih na teden za vse generacije. Celotno dogajanje lahko spremljate na njihovi spletni strani https://www.terme-snovik.si/sl/aktivnosti/dogodki-v-termah.

Preživite poletje blizu doma v Tuhinjski dolini.

 

Besedilo: Terme Snovik
Foto: Terme Snovik in Janez Fabjan za VIKI kremo