Naslovnica / Črna kronika / Trčenje in povoženje otroka

Trčenje in povoženje otroka

V Podgorju je voznik kombija obvozil avtobus za prevoz otrok in zbil mlajšega otroka, ki je prečkal cesto, v Žejah pa je (znova) prišlo do trčenja v križišču pri poslovni coni.

Povoženje otroka v Podgorju

Včeraj popoldne, 13. 5. 2022, okoli 13:30, so bile urgentne službe obveščene, da je na lokalni cesti skozi Podgorje prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena otrok in voznik kombiniranega vozila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je prometno nesrečo povzročil voznik kombija, ki je vozil iz smeri Križa proti Kamniku in pripeljal do avtobusa, ki je z vključenimi varnostnimi utripalkami stal na vozišču, ker so izstopali potniki. Kljub temu, da je bil avtobus označen za prevoz otrok, je voznik kombija avtobus obvozil, ko je pripeljal vzporedno z avtobusom, pa je preko vozišča pred avtobusom prišel mlajši otrok.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so so zavarovali prizorišče, otroka, ki je k sreči pri trčenju dobil zgolj lažje telesne poškodbe, pa so oskrbeli reševalci NMP Kamnik. Policisti so vozniku kombija izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Žejah

Dan pred tem, v četrtek, 12. 5. 2022, pa je okoli 14.30 ure prišlo do prometne nesreče tudi v Žejah pri Komendi, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik delovnega stroja.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal iz dovoza k industrijski coni, pri tem pa odvzel prednost vozniku delovnega stroja, ki je vozil naravnost po prednosti cesti iz smeri Vodic proti Mostam.

V prometni nesreči, na prizorišču katere so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so poskrbeli za zavarovanje mesta nesreče in nevtralizacijo razlitih motornih tekočin, je škodo utrpela zgolj pločevina, policisti pa so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Foto: PGD Kamnik