Naslovnica / ŠPORT / Tretje in četrto mesto za Petra in Ambroža Vovka na zadnji enduro dirki letos

Tretje in četrto mesto za Petra in Ambroža Vovka na zadnji enduro dirki letos

Na Kamplc enduro, najstarejši enduro dirki v Sloveniji in hkrati zadnji letošnji prireditvi pod okriljem SloEndura, so gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama imeli dva predstavnika.

Udeležba je bila po močnem deževju in hkratni EWS dirki v Italiji tudi sicer skromnejša po udeležbi v starejših kategorijah, a na dan dirke je vreme služilo. Trejli v čudovitem okolišu so ponujali vse, od večinoma blatnih in mastnih stezic, do skoraj suhe in kamnite podlage. Tri hitrostne preizkušnje so se letos vozile visoko izpod Predmeje, zadnji dve pa sta nas pripeljali nazaj v športni park Pale v Ajdovščini.

Peter Vovk je zasedel 3. mesto v kategoriji U19, pred njim sta bila dva Avstrijca. Ambrož Vovk je bil četrti v kategoriji U17.

 

Peter: “Proge so bile zelo blatne in splozke. Zaradi razmer sem se odločil voziti bolj umirjeno, da bi se izognil padcem in zdrsom iz proge. Kljub temu sem imel nekaj težav v tretji in četrti etapi. Končal sem na tretjem mestu s čimer sem zadovoljen.”

Ambrož: “Na tekmi v Ajdovsčini smo imeli daljše etape in mladinci smo tokrat odvozili vseh pet prog. Skupen čas je nanesel več kot 20 min. Bilo je blatno in drseče in v danih razmerah sem odvozil o najboljših močeh kar je zadostovalo za četrto mesto. Z rezultatom sem zadovoljen.”

Calcit Bike Team