Naslovnica / NOVICE / Tri desetletja Osnovne Šole Marije Vere

Tri desetletja Osnovne Šole Marije Vere

Osnovna šola Marije Vere Kamnik letos praznuje svojo 30 letnico, ki so jo sinoči v Domu kulture Kamnik proslavili s simpatično slovesnostjo, na izvrstno pripravljeni prireditvi, pa je glavna beseda pripadla predvsem učenkam in učencem, ki šolo obiskujejo danes.

Najbrž si boljšega in lepšega načina za proslavitev treh desetletij osnovne šole, ki je poimenovana po gledališki igralki Mariji Veri, ne bi mogli zamisliti, kajti celotna slovesnost je potekala v slogu prikupne, satirično pomenljive in družbeno kritične predstave oziroma muzikala Martin Krpan.com, v katerem se je zvrstila in predstavila kopica zdajšnjih učenk in učencev OŠ Marije Vere.

os-marije-vere-30-let-68

V predstavo, ki je zasnovana kot satirična parodija škandalozno prenapihnjenih televizijskih poročil, pa so, s pomočjo zgodbe o težavnem dnevu dečka Martina, na umetelen način uspeli vključiti tako zgodovino šole, predstavitev nekaterih šolskih dejavnosti, kot tudi oba govornika, ki sta pozdravila in spregovorila navzočim v polni dvorani Kulturnega doma.

os-marije-vere-30-let-39

Zgodovina OŠ Marije Vere uradno sega v leto 1986, ko je nekdanjo podružnično šolo Frana Albrehta, ki je imela le štiri razrede, spričo hitrega naraščanja števila učenk in učencev zamenjala prava osemletka, ki pa je v nadaljnjih tridesetih letih še nekoliko zrasla, bržčas pa utegne rasti še naprej.

os-marije-vere-30-let-47

Vsaj tako gre sklepati iz besed dolgoletne ravnateljice šole Violete Vodlan, ki je v sinočnjem nagovoru med drugim dejala: »Zgodovino naše šole je ustvarjalo mnogo zelo dobrih učiteljev in učencev. Prav vsak izmed njih je pomemben kot kamenček v mozaiku naše šole. Tako so mnogi učenci na šoli doživeli prve uspehe, kakšno razočaranje in predvsem veliko upanja za življenje, ki jih čaka. V vsem tem času se je doktrina pedagoškega dela zelo spremenila, vendar je šola še vedno ustanova, ki povezuje učitelje, učence in starše, ki skupaj tvorijo celoto. Tako smo zdaj, po tridesetih letih, tukaj. Naši učenci imajo šolo, kakršno si zaslužijo – lepo in sodobno opremljeno. Hkrati pa polno skrivnostne preteklosti svojih predhodnikov, ki so v šolskih prostorih postali del njene večnosti in pustili našim današnjim učencem sledi otroške ustvarjalnosti in učenosti. Uspehi naših učencev so plod skupnega dela, združevanja moči in medsebojnega zaupanja.« hkrati pa poudarila, da bi šola v prihodnosti oz. čim prej, nujno potrebovala novo večnamensko dvorano.

os-marije-vere-30-let-54

Bivši učenec OŠ Marije Vere je tudi zdajšnji kamniški župan Marjan Šarec, ki, kot je dejal sam, v šoli, vsaj pri posameznih predmetih, sicer ni ravno blestel, je pa zato šoli oz.vsem učiteljem in učiteljicam, ki so pripomogli k temu, da je tudi iz njega vendarle nekaj ratalo, še toliko bolj hvaležen. V svojem slavnostnem nagovoru je ob jubileju čestital vsem, ki so kakorkoli pomagali pri rasti in uspehih šole, na katero je čustveno vezan tudi sam, hkrati pa šoli, ki je poimenovana po prvi slovenski gledališki igralki, kar je tudi njegov poklic, zaželel veliko uspehov in uspešnega dela tudi v prihodnje.

os-marije-vere-30-let-66

Prikupen gledališki muzikal, ki je razkril kar nekaj osnovnošolskih talentov, med katerimi utegne kdo tudi sam stopiti v poklicne igralske stopinje svojih predhodnikov se je končal z ravnateljičinim zahvalami vsem, ki so pomagali prireditev ob 30 letnici OŠ Marije Vere pripraviti ter povabilu vsem prisotnim, da se zadržijo še na sproščeni pogostitvi, kjer je bila ob klepetu priložnost tudi za obujanje spominov na bogato šolsko zgodovino in zdajšnje šolske dogodivščine, ki so podrobno popisane tudi v ličnem priložnostnem zborniku šole.

Program ob 30. obletnici Osnovne šole Marije Vere Kamnik so pripravili in v njem nastopili:

Fotogalerija s slovesnosti ob 30. obletnici OŠ Marije Vere

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve