Naslovnica / NOVICE / Triatlon: Miro Kregar je že na Havajih

Triatlon: Miro Kregar je že na Havajih

Konec tedna bo na Havajih potekala ena izmed najzahtevnejših triatlonskih preizkušenj na svetu – Ultraman, na kateri bo, kot branilec naslova svetovnega prvaka, nastopil tudi Miro Kregar.

miro havaji 1Miro je že pred dnevi odpotoval na Havaje kjer se trenutno privaja na havajske »zimske« temperature, ki se gibljejo okrog 30 stopinj, na lavinih poljih, preko katerih poteka tudi trasa Ultramana, pa se temperature povzpnejo še precej višje. Aklimatizacijsko »trpljenje« katerega del je, poleg rednih treningov, tudi plavanje z delfini, druženje s triatlonskimi kolegi ter lov havajskih »krokodilov«, ki na moč spominjajo na naše martinčke, le da so za kako glavo večji, je prijetnejši del priprav na peklenske napore tekmovanja, ki bo potekalo konec tedna.

Skupna razdalja, ki jo morajo premagati tekmovalci prestižnega Ultramana, udeleži se ga lahko le 40 povabljenih tekmovalcev, znaša 515 kilometrov – 10 km plavanja, 421 km kolesarjenja in 84 km teka, samo tekmovanje pa traja tri dni.

V letošnjem letu Miro Kregar obeležuje trideseto obletnico svojega triatlonskega udejstvovanja, kar mu najbrž daje še dodaten zagon in motivacijo, saj bi bila ubranitev lani osvojenega naslova svetovnega Ultraman prvaka zagotovo več kot lepa krona njegove tridesetletne triatlonske kariere.

O dogajanju na Ultramanu bomo konec tedna, sproti in obširno, poročali tudi na našem spletnem portalu.