Naslovnica / ŠPORT / Triatlonci brez prostih vikendov

Triatlonci brez prostih vikendov

Najvzdržlivejši triatlonci iz vse Slovenije so se včeraj pomerili na državnem prvenstvo v dolgem triatlonu (1,9 plavanja, 90km kolesarjenja, 21km teka), ki je potekalo v Bakovcih.

V moški konkurenci je zmagovalec postal Mitja Mori (TK Ljubljana), drugi je bil Tine Lavrenčič (Vipava), tretji pa je s preizkušnjo opravil Miro Kregar iz TK Trisport Exoterm.

Prav tako je je na tretjo stopničko v absolutni razvrstitvi pri ženskah stopila Kamničanka iz TK Trisport Exoterm Romana Capuder, za prvouvrščeno Mojco Hafner in drugo Marjetko Šibelja (Sežana).

Romana Capuder in Miro Kregar sta zmagala v svojih kategorijah in poleg klubske kolegice Andreje Gradišar pridobila naziv državnih prvakov.
Trisportovci so osvojili še nekaj medalj. Srebrno sta si po dolgi preizkušnji prislužila Tjaša Žnidar in Matic Romšak, bronasto pa Bojan Trojar in Gregor Istenič.

Rezultati: Dolgi triatlon Bakovci (Bakovci)

 

 

trisport 9Medtem ko je Šola triatlona Trisport izvedla že štiri termine poletnih taborov, v zadnjega, ki bo potekal od 22.do 26.avgusta pa še vedno lahko vpišete svoje otroke, pa Matevž Planko, ki mimogrede izhaja iz omenjene »šole«, nadaljuje s svojimi uspehi v Skandinaviji. Prejšnji vikend je tekmoval na tekmi za evropski pokal v elite konkurenci na Švedskem in zasedel 15.mesto, isto mesto pa je danes ponovil v norvenškem Tønsbergu. S tem je ponovno osvojil dragocene točke v evropski članski konkurenci.

Zaradi močnega deževja in posledično bakterij v vodi, so organizatorji v Tonsbergu odpovedali plavanje in namesto triatlona izpeljali duatlon (5km teka, 20km kolesa, 2,5km teka). Matevžu to ni bilo všeč, a s trenerjem Grego Zoretom sta se hitro pripravila na popolno drugačen način tekmovanja in uspešno zaključila “skandinavsko turnejo”.

Napisala: Nataša Planko
Fotografije: TK Trisport