Naslovnica / ŠPORT / Triatlonci Tjaša Vrtačič, Matevž Planko in Jan Škrjanc na tekmah evropskega ranga

Triatlonci Tjaša Vrtačič, Matevž Planko in Jan Škrjanc na tekmah evropskega ranga

Člani Triatlonskega kluba Trisport Tjaša Vrtačič, Matevž Planko in Jan Škrjanc se uspešno merijo tudi na tekmah evropskega ranga.

Prejšnji vikend je Matevž Planko nastopil na Evropskem prvenstvu v ruskem Kazanu. Po nekaj zapletih, ko so mu na letališču ponovno »izgubili« kovček s kolesom, je le dan pred tekmo tega le dobil nazaj in v soboto, 27. 7. 2019 uspešno nastopil v sprint triatlonu.

Po nekoliko slabšem plavanju je ponovno odlično kolesaril in na tek odšel kot 6. Klub odličnemu izhodišču se je Matevž zavedal, da 5 km trenutno ni sposoben odteči pod 16. minutami, zato je tekel v svojem ritmu in tekmo zaključil na 16. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev na evropskih triatlonskih prvenstvih v elitni kategoriji.

Ta vikend se je Planko preselil na Švedsko, kjer je v soboto ponovno tekmoval v zanj že znanem Malmu. Tudi tokrat je moral zamujeno s plavanja nadoknaditi na kolesarskem delu, ki je bil po njegovih besedah precej stresen, saj je bilo tudi nekaj padcev. Poleg tega je solidno odtekel in zaključil na 17. mestu. Zmagal je Constantine Doherty (Irska), pred Portugalcem Vascom Vilaca in Švedom Gabrielom Sandörjem.

Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc pa sta v nedeljo tekmovala v češkem Taboru, kjer sta se udeležila tekme evropskega pokala v triatlonu za juniorje.

Tjaša se je vrnila na tekmovanja po krajši odsotnosti zaradi šolskih obveznosti in uspešno nadaljuje drugi del sezone. Iz vode je prišla na dobrem 8. mestu, nato s prvo skupino držala tempo na zahtevni tehnični progi, na teku pa so se v prvem krogu pojavili krči. Kljub temu je dosegla odlično 9. mesto.

Uspeh je dopolnil Jan Škrjanc, ki je odplaval z dobrim občutkom in nato vozil v drugi skupini na kolesu. Po teku, ki je bil ravno tako tehnično zahteven in na visokih obratih, se je uvrstil na 19. mesto. Z nastopom je zadovoljen, saj se vračajo pravi občutki.

V ženski konkurenci je zmagala domačinka Alzbeta Hruskova, pred Breo Roderick (NZL) in Barbaro De Koning (NED). V moški kategoriji je zmagal Španec Angel Sanchez Carreras, pred domačinom Radimom Grebíkom in rojakom Sergio Baxter Cabrera.