Naslovnica / ŠPORT / Triatlonec Miro Kregar bo danes na Havajih že trinajstič štartal na Ultramanu

Triatlonec Miro Kregar bo danes na Havajih že trinajstič štartal na Ultramanu

Svetovno prvenstvo v Ultraman triatlonu, ki prvi dan obsega 10 km plavanja in 145 km kolesarjenja, drugi dan 273 km kolesarjenja, tretji dan pa dvojni maratnon oz. 84 km teka, bo letos potekalo na spremenjeni progi okoli velikega havajskega otoka, kajti lava iz delujočega vulkana Mauna Loa je zalila tamkajšnje ceste in vasi. Zatorej bosta spremenjena oba kolesarska dela. Bo pa drugi dan kar 4000 višinskih metrov.

Za Mira je to že trinajsto prvenstvo. Poleg dveh odstopov je vse druga nastope končal med prvo petorico. Celo več – 2 tretji mesti, 3 druga mesta in 2013 prvo mesto, ko je v izredno dramatičnih okoliščinah premagal 7 kratnega zmagovalca, njegovega prijatelja, Alexandra Ribeira iz Brazilije. Le ta se po tem porazu na havajska lavina polja ni več vrnil.

Miro je najmočnejši v zadnjem, tekaškem delu. Kar osem zmag v samo tekaškem delu ima v svoji lasti, med njimi tudi čas dvojnega maratona preko vročih lavinih polj, in sicer 6 ur 14 minut, kar je peti čas vseh časov v 34 letni zgodovini tekmovanja.

Miro: ”Letos mi je zdravje v glavnem služilo. Odtekmoval sem preko 10 krajših tekem doma in kakih 5-6 polovičnih ironmanov. Na Madžarskem, DP Sloveniji, Poreču Ironmanu 70.3 v Kopru in še bi se kaj našlo. Kot selektor Age group reprezentance na Triatlonski zvezi sem bil zadolžen tudi zanjo in sem v okviru le te julija osvojil srebrno medaljo na SP v dolgem triatlonu v Danski Odensi, ter oktobra zlato medaljo v veteranski skupini na EP Ibiza v srednjem triatlonu.”

Danes se prvenstvo začne. Na startu je 40 triatloncev iz 20 držav, med njimi 10 žensk. Držimo pesti za vsaj ponovitev kakšnih dosedanjih odličnih nastopov.

Nataša Planko,
TK Trisport Kamnik

X