Naslovnica / ŠPORT / Trije naslovi državnega podprvaka za kamniško kegljanje

Trije naslovi državnega podprvaka za kamniško kegljanje

Kamniški kegljači in kegljačice so ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega kegljanja. Tokrat so uspehe dosegali na Državnem članskem prvenstvu v dvojicah v moški in ženski konkurenci ter na Državnem mladinskem prvenstvu v disciplini Sprint.

Na sobotnem članskem državnem prvenstvu v dvojicah je na kegljišču v Kranju nastopalo 6 parov KK Calcit Kamnik: 3 pari v moški konkurenci in 3 v ženski konkurenci. V močni konkurenci najboljših kegljaških parov iz posameznih regij Slovenije sta se od kamniških parov najbolje izkazali dve dvojici.

V moški konkurenci sta z odličnim kegljanjem naslov državnih podprvakov osvojila Jure Starman in Kristjan Mijatovič, v ženski konkurenci pa sta se z zelo konstantno in vrhunsko igro istega uspeha kot fanta veselili tudi Tea Repnik in Klara Koprivec.

 

Novega uspeha se je na nedeljskem mladinskem državnem prvenstvu v disciplini Sprint ponovno veselila Tea Repnik, ki je ponovno unovčila svojo odlično formo in osvojila še drugi naslov državne podprvakinje v enem vikendu. Bravo Tea!

Peter Jantol