Naslovnica / Črna kronika / Trk mopedista s kombijem v Stahovici

Trk mopedista s kombijem v Stahovici

Poškodovani mopedist, ki ga je v Stahovici izsilil voznik kombija, bo najverjetneje plačal precej višjo kazen, kot povzročitelj nesreče.

Kamniške urgentne službe so bile danes dopoldne, okoli 10:40, obveščene, da je v Stahovici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in voznik kombija.

Na prizorišču prometne nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nezgode in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali reševalcem NMP Kamnik, ki so poškodovanega motorista najprej oskrbeli, nato pa ga reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker je voznik kombija v križišču izsilil prednost mopedistu. V trčenju se je mopedist lažje poškodoval, kerr pa nesreča nikoli ne pride sama, so policisti tekom postopka ugotovili, da je mopedist vozil neregistrirano vozilo in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, medtem ko so policisti povzročitelju nesreče izrekli globo.

Popravek informaciji o nesreči (16. 9. 2022)

Policijska uprava Ljubljana nam je, 15. 9. 2022, v zvezi z nesrečo v Stahovici, v kateri sta bila udeležena mopedist in voznik kombija, posredovala popravek informacije, v katerem navajaja, da mopedist ni vozil neregistriranega vozila, kot je bilo prvotno navedeno, ampak da je bil le-ta registriran, starši mladoletnega mopedista pa pojasnjujejo, da ima mopedist tudi vozniško dovoljenje.
Povezava: Popravek: Moped je bil registriran, mopedist pa ima vozniško dovoljenje