Naslovnica / Črna kronika / Popravek: Moped je bil registriran, mopedist pa ima vozniško dovoljenje
Foto: PGD Kamnik

Popravek: Moped je bil registriran, mopedist pa ima vozniško dovoljenje

Policijska uprava Ljubljana nam je, v zvezi z nesrečo v Stahovici, v kateri sta bila udeležena mopedist in voznik kombija – Trk mopedista s kombijem v Stahovici, posredovala popravek informacije, v katerem navajaja, da mopedist ni vozil neregistriranega vozila, kot je bilo prvotno navedeno, ampak da je bil le-ta registriran, starši mladoletnega mopedista pa pojasnjujejo, da ima mopedist tudi vozniško dovoljenje.

Popravek informacije, ki nam jo je posredovala Policijska uprava Ljubljana:

V odgovoru na vaše novinarsko vprašanje, dne 11. 9. 2022, smo vam sporočili ugotovljena dejstva na kraju prometne nesreče v Stahovici s spodnjim besedilom:

»Danes, nekaj po 10.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči med kombijem in mopedistom v Stahovici v križišču za Kamniško Bistrico. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija v križišču izsilil prednost mopedistu. V trčenju se je mopedist lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je mopedist vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Povzročitelju nesreče je bila izdana globa.«

Obveščamo vas, da je prišlo do napake pri zapisu. V besedilu je navedeno, da je mopedist vozil neregistrirano vozilo, kar pa ne drži. Mopedist je dejansko vozil registrirano vozilo, ki pa je po udeležbi v prometni nesreči zaradi poškodb postalo nevozno.

Za napako v zapisu se opravičujemo in naprošamo za čimprejšnjo popravo podatka v objavljenih prispevkih.

Lepo pozdravljeni,

Aleksandra Golec,
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

Foto: PGD Kamnik

V zvezi z navedbo, da je mopedist vozil motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pa njegovi starši pojasnjujejo: “Dodali bi , da ima sin veljavno vozniško dovoljenje kategorije B s spremljevalcem. Smatramo, da je to pomemben podatek, ker smo bili prepričani, da lahko z navedeno kategorijo vozi kolo z motorjem, saj smo tak podatek dobili tudi v avtošoli.”