Naslovnica / Črna kronika / Trk voznic in bližnje srečanje z drevesom

Trk voznic in bližnje srečanje z drevesom

Gasilci so posredovali na prizorišču dveh prometnih nesreč na območju občine Komenda, kjer sta pri Žejah med seboj trčili voznici, medtem ko je voznik osebnega vozila v bližini Lahovč s ceste zapeljal v gozd ter trčil v drevo.

Tudi minuli vikend gasilci s Kamniškega niso bili brez dela, saj so morali posredovati na prizoriščih dveh prometnih nesreč.

Nočna prometna nesreča pri Lahovčah

Do prve prometne nesreče je prišlo 23. 4. 2022 ponoči, in sicer nekaj po 2. uri zjutraj, ko je voznik, ki je vozil iz Spodnjega Brnika v smeri proti Mostam pri Komendi, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo ter se lažje poškodoval, po podatkih Policijske uprave pa voznik ni bil pod vplivom alkohola.

Na pomoč poškodovanemu vozniku so priskočili gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali prizorišče, na vozilu odklopili akumulator, poskrbeli za razsvetljavo in usmerjali promet ter nudili pomoč reševalni ekipi NMP Kamnik, ki je poškodovanca na kraju najprej oskrbela, nato pa z reševalnim vozilom prepeljala na nadaljnjo diagnostiko v UKC Ljubljana.

Prometna nesreča pri poslovni coni

Do druge prometne nesreče pa je prišlo včeraj, 24. 4. 2022, nekaj pred 13. uro, ko so bili gasilci PGD Kamnik in PGD Moste obveščeni, da je pri uvozu v poslovno cono v Žejah pri Komendi prišlo do trka dveh voznic osebnih vozil.

 

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana, sta obe udeleženi voznici osebnih vozil v nesreči utrpeli lažje telesne poškodbe, medtem ko policisti, ki so opravili ogled kraja, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vzrokih za nesrečo, na podlagi katerih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Tudi v tem primeru so na kraju nesreče posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so poskrbeli zavarovanje prizorišča in odstranitev posledic nesreče.

Foto: PGD Kamnik