Naslovnica / NOVICE / Tržni dan v znamenju kamniških dobrot barvite jeseni

Tržni dan v znamenju kamniških dobrot barvite jeseni

Vonj po jesenskih dobrotah je marsikaterega obiskovalca Kamnika na današnjo soboto med 8. in 13. uro pripeljal na Glavni trg, kjer se je odvijala tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Dogodek je postregel z dvajsetimi dobro založenimi stojnicami, domače dobrote so tako ponujali: Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Ekološka kmetija Trebušak, Kmetija Pr’ Gabršk, Kmetija Pr’ Prajz, Kmetija Pr’ Kajet, Kmetija Pr’ Anžič, Domače mesnine Soud, Ivankini krofi, Zlata ptička, naravna kozmetika Moja narava, Ribogojnica Mihovc, Kmetija Pibernik, Kmetija Pelicon iz Goriških Brd, Zelenjavni vrt Tina, Rokodelstvo Damjana Spruk, Meso Kamnik z mesarjem Antonom in Vrtnarija Bohinec iz Šmarce, ki je vsakemu obiskovalcu podarila sadiko jesenskega cvetja. Ena izmed stojnic je bila namenjena tudi suhim jesenskim aranžmajem. Tokrat smo na tržnici gostili učenke in učence Osnovne šole 27. julij, ki so v sklopu projekta Eko šole z imenom »Hrana ni za tjavendan« obiskovalcem ponujali domačo bio jabolčno marmelado, korenčkov sok, jabolčni kis z zelišči, domačo vegeto in kostanjevo kremo za noge.

Obiskovalci so se pogreli s Firštovim divjačinskim golažem, ki so ga pripravili v »Krokodil street food«, ob 10. uri pa so se vsi obiskovalci, željni znanj o znamenitostih in zgodovini Kamnika, izpred TIC-a podali na enourno brezplačno turistično vodenje po mestu, ki ga je pripravil Miha Babnik. Ritmu in glasbi folklore smo prisluhnili ob 11. uri, ko so nas člani Folklorne skupine Kamnik s harmoniko in plesnimi koraki popeljali v svet slovenskega folklornega ljudskega izročila.

Zadišalo je tudi po kostanjih, kostanjar Dašmir jih za Kamničane peče že 7. leto in bo tja do novega leta na Glavnem trgu, kjer se je vse skupaj dogajalo, s svojo značilno hiško in slastno ponudbo tudi ostal.

Vse pa vabimo, da se nam pridružite že 7. novembra, ko bo na Glavnem trgu potekala Martinova tržnica s predstavitvijo vin in tradicionalne kulinarike.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Sabina Romšak, Kamnik.info