Naslovnica / NOVICE / Tudi Kamnik je praznoval svetovni dan turizma

Tudi Kamnik je praznoval svetovni dan turizma

Obiskovalci Kamnika ter njegovi prebivalci so lahko na svetovni dan turizma, ki od leta 1980 poteka na 27. september, brezplačno obiskali kapelo na Malem gradu ter se udeležili brezplačnega vodenja po Kamniku z izkušenim vodnikom. Dopoldan in popoldan pa je predvsem otroke na Malem gradu razveseljevala maskota kamniška Veronika.

Obiskovalci so idejo Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je organiziral dogodke ob svetovnem dnevu turizma v središču mesta, pohvalili. Številni so se razveselili možnosti ogleda mesta z izkušenim vodnikom, saj se za marsikaterim vogalom skriva manj poznana zgodba, ki je zanimiva tudi za domačina.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je na obisk Malega gradu in kapele na njem povabil tudi vse vrtce ter osnovne šole v občini Kamnik. Ti so povabilo izkoristili v velikem številu, otroci, pa so bili navdušeni predvsem nad kamniško Veroniko, ki je posebej za njih prišla iz svojega skrivališča. Številni pa so središče mesta potem obiskali tudi popoldan s svojimi starši.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so zadovoljni tako z udeležbo kot z odzivom vrtcev ter šol iz Kamnika in okolice. Na Zavodu takšno dogajanje vidijo kot dobro promocijo turizma v Kamniku kot pomembni destinaciji v osrednji Sloveniji. Kot pravijo, bodo s podobnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.

Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik sicer na letošnjo zimsko sezono gledajo z optimizmom. Podatki namreč kažejo, da bo Kamnik verjetno že konec letošnjega leta dosegel število prihodov in nočitev, ki je kot cilj v Strategiji razvoja in trženja turizma določena za leto 2020. To bo izjemen uspeh, tako vseh turističnih ponudnikov v občini Kamnik kot ekipe Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Svetovni dan turizma pod okriljem Svetovne turistične organizacije (UNWTO)  praznujemo vsako leto 27. septembra. Tema letošnjega svetovnega dneva je Turizem in digitalna transformacija. Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije ob tem poudarja, da revolucija v razvoju novih tehnologij pomeni izjemno priložnost za povečanje konkurenčnosti tudi v turizmu. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, ob Svetovnem dnevu turizma v poslanici izpostavlja, da je turizem v ospredju digitalnih inovacij.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik