Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Tudi ta petek ste vabljeni na večerne nakupe v središče Kamnika

Tudi ta petek ste vabljeni na večerne nakupe v središče Kamnika

Tudi ta petek bo v večini trgovin in lokalov starem mestnem jedru Kamnika, od Šutne do Grabna, znova možno nakupovati vse do 22.00 ure.

Sodelujočimi v skupni akciji trgovcev in ponudnikov storitev, ki delujejo v mestnem središču, se bodo ta petek ponovno pridružili tudi KUD Hiša keramike, Huda kot POPER in Reciklarnica, Zlata ptička in Kotiček pod srečno zvezdo, ki jih predstavljamo v tokratnem prispevku, nekatere med njimi pa bodo, razen raznovrstnega blaga in storitev, ki so kot nalašč za obdarovanje vaših najbljižjih, ponujale tudi zanimive spremljajoče dogodke.

 

V četrtek bo v kavarni Rotovž Caffe tako denimo možno naročiti ruševec, ki ga boste pili iz ročno izdelanih kozarčkov, ki so jih ustvarili člani KUD Hiša keramike. V petek, soboto in nedeljo, pa boste lahko čaj ali kavo popili iz raznovrstnih skodelic različnih avtorjev in različnih glin, da si med njimi izberete “svojo”.

Skodelice bodo opremljene s podatki o avtorjih in s pripovedjo, če vas bodo “nagovorile,” pa jih boste lahko tudi kupili.

 

V petek med 10. in 22. uro bosta Huda kot POPER in Reciklarnica pred trgovinama postavili pop-up prodajno kavarno.

V trgovini Huda kot POPER bosta v petek, od 17. ure dalje, potekala svetovanje in japonski obrazni lifting . Cena za 20 minutni tretma bo 10 €, zaželene pa so predhodne prijave, ki jih sprejemajo na telefonski številki 031 817 613.

 

Celodnevno petkovo dogajanje na Šutni in središču Kamnika bo raznoliko in pestro ter kot nalašč za predbožične nakupe v zadnjem hipu, za lažjo predstavo o ponudbi, pa vam v nadaljevanju prispevka predstavljamo drugo serijo nekaterih izmed sodelujočih trgovinic in lokalov.

A ne pozabite, tokrat predstavljeni ponudniki še zdaleč niso vsi, ki vas bodo v petek zvečer, od Šutne do Grabna, pričakali z raznoliko ponudbo blaga in storitev, zato bomo z njihovimi predstavitvami nadaljevali tudi v prihodnje, najbolje pa bo, če jih med petkovim večernim sprehodom po središču Kamnika, spoznate kar sami.

RECIKLARNICA

Reciklarnica, ki se nahaja na Šutni 27 v Kamniku, ponuja tako rokodelske izdelke, kot izdelke široke potrošnje, vse skupaj pa v celoto povezuje skrb za okolje in pozitiven družbeni vpliv.

V Reciklarnici ponujajo tako nove stvari, kot tudi rabljene, vedno več stvari pa je možno dobiti brez embalaže.

V ponudbi imajo pestro izbiro oblačil in modnih dodatkov slovenskega porekla, ki so delani z 0 % odpada ali pa po načelu ponovne uporabe. Prodajajo pa tudi lesene pripomočke za kuhanje in posodo slovenskega proizvajalca. Pri novih stvareh v njihovi ponudbi se držijo treh načel, in sicer: trajnost, kvaliteta in biološka razgradljivost.

 

 

Prodajajo tudi predmete iz druge roke, večkrat k njim zaidejo znova moderne vintage in retro stvari, knjige, oblačila, igrače, družabne igre in najrazličnejša oprema za dom.

Cilj Reciklarnice je zmanjševanje odpadkov v gospodinjstvu, osveščanje o odgovorni potrošnji in podpiranje manjših, slovenskih, proizvajalcev, socialnih podjetij ter drugih, ki z nami delijo skrb za okolje in družbo.

V mesecu decembru je Reciklarnica ob petkih odprta do 22. ure, med 19.00 in 22.00 uro pa nudijo 20 % popust na izdelke iz druge roke.

Ponedeljek-petek: od 10.00 do 18.00
Sobota: od 10.00 do 12.00
Petki v decembru: od 9.00 do 22.00

Facebook: https://www.facebook.com/reciklarnica
Instagram: www.instagram.com/reciklarnica

HUDA KOT POPER

Začinite si življenje

Sestrski oblikovalski tandem je združil moči in odprla se je trgovina Huda kot POPER.

V starem mestnem jedru Kamnika, na Šutni 50, s svojo ponudbo obarvata monotonost in vam ponujata vrhunske izdelke, ki upravičijo ime trgovine. Svoje življenje si lahko začinite z naravno kozmetiko in unikatnimi kosi oblikovalcev.

Vse kar boste našli v trgovini je slovenski produkt, saj zagovarjata slovensko kvaliteto in estetiko, katere nam res ne primanjkuje. Za razvajanje čutov si lahko postrežete z naravno negovalno kozmetiko, unikatnimi oblačili, nakitom, dodatki za dom in izdelki za najmlajše.

 

Njuno načelo: »S podpiranjem slovenskih izdelkov smo lahko vsi hudi kot poper.«

V trgovini Huda kot POPER bosta v petek, od 17. ure dalje, potekala svetovanje in japonski obrazni lifting . Cena za 20 minutni tretma bo 10 €, zaželjene pa so predhodne prijave, ki jih sprejemajo na telefonski številki 031 817 613.

Delovni čas:

Ponedeljek-petek: od 9.00 do 17.00
Sobota: od 9.00 do 13.00
Petki v decembru: od 9.00 do 22.00

Facebook, Instragram: hudakotpoper
e-mail: info.poper@gmail.com
tel.: +386 31 817 613

ZLATA PTIČKA

“Lepa darila, toplina, veselje, v Zlati ptički izpolnimo želje.”

Prijazna trgovinica v Kamniku in na spletu, ki združuje pozitivno, domače, lokalno, pošteno in iskreno. Vse za zdrava, rdeča lička.

www.zlatapticka.si

Praznično dogajanje v Zlati ptički

21. December (od 14h do 19h)

PREDSTAVITEV, SVETOVANJE: Odori – Druženje z Nino Slapšak, ustvarjalko naravne kozmetike Odori in tekmovalko nove sezone oddaje Štartaj Slovenija

23. December (od 8h do 13h)

DEGUSTACIJA: 20-chocolate – Predstavitev in degustacija lešnikovega namaza iz samo treh sestavin

27.December (od 18h-20h)

KUHARSKA DELAVNICA: Priprava zdravih prazničnih jedi z Moniko (Re-evolution)

29. December (od 18h-20h)

KUHARSKA DELAVNICA: Priprava zdravih prazničnih slaščic z Moniko (Re-evolution)

Delovni čas:

Od ponedeljka do petka: od 8:00 do 19:00
Sobota: od 8:00 – 13:00
Petki v decembru: od 9.00 do 22.00

E-mail: info@zlatapticka.si
Tel: 01/8392-793

KOTIČEK POD SREČNO ZVEZDO

Trgovinica s pozitivno energijo

Prodajna galerija unikatnih izdelkov s pestro izbiro ročno izdelanih daril in dekorativnih dišečih izdelkov za prijeten ambient. Darila personaliziramo in jih lahko izdelamo po naročilu.

Naša posebnost je, da se pri nas lahko naročite tudi na profesionalno astrološko svetovanje.

Dodatna ponudba in dogodki v Kotičku pod srečno zvezdo v mesecu decembru:

  • V Kamničanki je kupon: 20% popusta na astrološke storitve
  • 22. 12. 2017: Potovanje ali selitev s pomočjo astrologije
  • 23. 12. 2017: Ročna poslikava industrijske keramike – skodelice

Delovni čas:

Ponedeljek-petek: med 10. in 12. uro ter med 16. in 19. uro.
Sobota: od 8.00 do 12.00
Petki v decembru: od 9.00 do 22.00

Spletna stran: http://www.e-astrologija.si/
Facebook: https://www.facebook.com/koticek.pod.srecno.zvezdo

HIŠA KERAMIKE

Hiša keramike deluje kot odprti atelje in prodajna galerija v okviru istoimenskega kulturno-umetniškega društva.

Vsi izdelki v Hiši keramike so narejeni ročno, unikatni in so prava paša za oči.

V Hiši keramike tako lahko izbirate:

  • med izdelki značilne kamniške keramike in klasične poslikave, od majolk, skodelic, ploščic, kozarcev,
  • izdelki za razne jubileje, rojstne dneve, ki nastajajo v našem ateljeju, zato se lahko neposredno srečate z rokodelcem, keramikom, lončarjem, slikarjem.
  • med avtorskimi izdelki, narejenimi v drugih keramičnih tehnikah, glinah, poslikavah različnih avtorjev članov ali keramikov, ki pri nas razstavljajo,
  • med različnimi delavnicami in tečaji za otroke in odrasle…

V Hiši keramike na Šutni v Kamniku vas pričakujejo tudi z zgodbami kamniške majolike, saj je vizija društva ohranjanje spomina »kamniške majolike«, ki so jo leta 2008 prenehali izdelovati v tovarni Eti Svit. Zato v KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka ohranjajo avtentičen način izdelave in poslikave, ki si ga lahko ogledate na odprtih delavnicah in vam tako približamo to našo kulturno dediščino.

 

Poleg tega pa z rednimi razstavami prikazujejo široko paleto ustvarjalnosti keramikov in njihovo uporabnost v vsakdanjem življenju ali pa le estetski in umetniški užitek.

 

Hiša keramike
Šutna 29, 1240 Kamnik     

E-mail: kud.hisakeramike@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/hisakeramike.kud

Delovni čas:

Ponedeljek-sobota:  od 10.00 do 13.00
Ponedeljek – četrtek: od 17.00 do 19.00
Petek: od 17.00 do 22.00