Naslovnica / NOVICE / Tuhinjska dolina se začenja povezovati

Tuhinjska dolina se začenja povezovati

V želji po še boljšem medsebojnem sodelovanju so se, na pobudo Turističnega društva Tuhinjska dolina,  sredi iztekajočega se tedna v Snoviku srečali predstavniki različnih društev, organizacij in posameznikov, ki delujejo na območju Tuhinjske doline ter si želijo (še) boljšega medsebojnega sodelovanja.

Na območju Tuhinjske doline, ki sta jo izoblikovali Nevljica in Motnišnica, deluje kopica različnih, večinoma pa tudi zelo aktivnih društev, organizacij in podjetnih posameznikov, ki si na različne načine prizadevajo za ponudbo in oživitev posameznih krajevnih skupnosti, vasi in zaselkov na območju cele doline.

Dobršen del njihovih aktivnosti je usmerjen tudi v splošno, še bolj pa v turistično prepoznavnost Tuhinjske doline, ki je v letih po odprtju Term Snovik doživela razcvet razvoj različnih aktivnosti in turistične ponudbe, ki pa bi bila lahko še boljša, še bolj prepoznavna, predvsem pa še bolje povezana in usklajena.

 

V ta namen so zbrani, ki so na delovnem sestanku najprej na kratko predstavili svojo dejavnost oz. dejavnost društva, ki so ga zastopali, sprejeli dogovor o pripravi skupnega promocijskega kataloga s sloganom »Zelena Tuhinjska dolina, ki vabi, nudi, daje oddih v naravi« ter se dogovorili, da pripravijo predstavitev letošnjih tuhinjskih prireditev.

Zbrani pa so pozdravili tudi idejo Ivana Hribarja, da se prihodnje leto, ko bo naša domovina praznovala 30 let, v Tuhinjski dolini pripravi slovesnost, ki bi jo združili s srečanjem vseh Tuhinjk in Tuhinjcev, ki jih je življenjska pot iz Tuhinjske doline odpeljala v tuje kraje, bodisi meja znotraj naše domovine, bodisi v tujino.