Naslovnica / NOVICE / Tuhinjski gasilci so praznovali 110-letnico gasilskega društva

Tuhinjski gasilci so praznovali 110-letnico gasilskega društva

V PGD Zg. Tuhinj smo v soboto, 11. junija 2022, na gasilski slovesnosti praznovali 110 letnico gasilskega društva. Slovestno praznovanje smo pričeli z gasilsko parado v kateri so sodelovali domači gasilci, mladina, gasilci iz drugih društev GZ Kamnik in Mestna godba Kamnik. Sledila je slovestna prireditev, katere so se udeležili tudi poslanec mag. Matej Tonin, član UO GZS in predsedujoči Regiji Ljubljana III Slavko Jalovec, župan Občine Kamnik Matej Slapar, podpredsednik GZ Kamnik Jure Jemec, predsednik KS Tuhinj Dejan Bajde, Ljudski pevci iz Tuhinjske doline, krajani in ostali podporniki ter donatorji.

Matjaž Bajde, predsednik PGD Zg. Tuhinj je v svojem govoru poudaril, da je 110 let delovanja velik mejnik, ki pomembno zaokrožuje obdobje in delo več generacij gasilcev, ki so bili predani gasilstvu v Zg. Tuhinju. Pri svojem delu so se srečevali tako z lepimi, kot tudi težkimi trenutki. A vendar, bili so močni, vztrajni, pogumni.

Radi in z veseljem pa danes vsekakor nadaljujemo njihovo plemenito delo z željo po novih in novih pridobitvah in uspehih. Ves čas v svoje vrste vključujemo mlade gasilce. Velika večina gasilcev se nadalje izobražuje, saj se zavedamo, da je prav delo na operativnem področju nenehno podvrženo izobraževanju in usposabljanju, zato bodo naše sile tudi v naprej prvenstveno usmerjene k temu. Predsednik je izpostavil tudi odlično delo mentorjev in vseh tekmovalnih ekip. Odraz dobrega dela so številni pokali, ki jih ekipe prinašajo iz tekmovanj domov.

Na koncu se je v imenu Prostovoljnega gasilskega društva Zg. Tuhinj in v svojem imenu iskreno zahvalil vsem našim podpornikom in simpatizerjem, predvsem pa zvestim krajanom Krajevne skupnosti Tuhinj in drugim za izkazano finančno, materialno in moralno podporo ter zaupanje v humanitarno dejavnost gasilcev in nadaljnji razvoj gasilstva v Tuhinju. Takega sodelovanja si želimo tudi v prihodnje.

 

Za vse to, kar imamo danes, moramo biti hvaležni vsem našim predhodnikom in na nas vseh je nadaljnja skrb, da je gasilsko društvo tisto, kjer je viden napredek in je društvo, ki temelji na spoštovanju ljudi in vrednot ter sopomoči drugim.

Cvetka Slapnik