Naslovnica / NOVICE / Urbani gladiator v Kamniku odpade

Urbani gladiator v Kamniku odpade

Organizatorji Urbanega gladiatorja so danes objavili obvestilo, da so zaradi nepremostljivih organizacijskih težav primorani prireditev odpovedati.

Odpoved prvega Urbanega gladiatorja v Kamniku je sprožila kar nekaj razočaranja, tako med prijavljenimi tekmovalci, kot tudi med gledalci, ki so se nadejali zanimivega športno-rekreativnega spektakla.

Organizatorji so na svoji spletni strani sicer zapisali, da je do odpovedi prišlo zaradi nepremostljivih organizacijskih težav, smo pa, zaradi precejšnjega razočaranja med vsemi, ki so se dogodka že v naprej veselili, poklicali glavnega organizatorja Nina Cokana, ki nam je povedal, da gre za nesrečen skupek različnih okoliščin, ki so privedle do odpovedi prireditve.

Po besedah Nina Cokana gre za nekoliko nerodno izbiro termina, saj je avgust čas dopustov, zato jim ni uspelo zagotoviti zadostnega števila ljudi, ki so potrebni za kvalitetno organizacijo in izpeljavo prireditve, ne želijo pa vsega skupaj narediti nekako na pol. Težava je tudi v tem, da sočasno poteka tudi Kamfest, tako da so primerna in zanimiva prizorišča povečini že zasedena, oz. kot je dejal Nino Cokan: »Se mi zdi, da naš dogodek ne sodi v Kamfest, saj je prireditev prevelika in ima prednost, tako da so vsa ta prizorišča, kjer bi mi lahko pripravili dogodek, nekako že zasedena oz. rezervirana za Kamfest. Kamnik se v tem času, razumljivo, podreja Kamfestu in če mi pripeljemo 300 ljudi, kolikor jih je bilo najmanj na kateri izmed podobnih prireditev, sploh ne moremo izpeljati dogodka že zaradi samih primernih lokacij. Mnogo bolje in lažje bi bilo prireditev kvalitetno izpeljati v kakem drugem terminu, ko bi se prireditve medsebojno ne motile. Kamfest je le Kamfest, Urbani gladiator, pa je prav tako velika logistična zadeva in je nesmiselno, da bi se dve dobri prireditvi medsebojno motili.«

Pri tem je je Nino Cokan še poudaril, da so še včeraj urejali vso potrebno dokumentacijo, ampak, kot je dejal, termin ni pravi, da bi se dalo izpeljati prireditev tako kot je treba oz. nekako na pol, tega pa nočejo, saj le-to ne bi bilo pošteno ne do tekmovalcev, ne do gledalcev, kot tudi ne do obiskovalcev Kamfesta, pa tudi prijave na samega Urbanega gladiatorja v Kamniku kažejo, da termin bržčas najbrž res ni najbolj posrečen, saj je bilo zaenkrat na prireditev prijavljenih le okrog 100 tekmovalcev, medtem ko je bilo, na njihovi najmanjši tovrstni prireditvi prijavljenih prek 300.

Urbanega gladiatorja v Kamniku tako letos, žal, ne bo, organizatorji prireditve, pa se vsem tistim, ki so se na prireditev že prijavili, oz. so to še nameravali storiti, za neljubo situacijo opravičujejo, že vplačane startnine, pa bodo v teh dneh povrnili oz. omogočili, da se prijavnine prenesejo na katero izmed prireditev v drugih krajih.