Naslovnica / Črna kronika / Urgence ne damo: Oživljanje v Keršmančevem parku

Urgence ne damo: Oživljanje v Keršmančevem parku

ozivljanje-krsmancev-park1Nekaj po 16. uri so prebivalce Grabna in Mekinj vznemirile sirene kamniških reševalcev, ki so bili klicani v Keršmančev park, kjer že nekaj časa oživljajo osebo z zdravstvenimi težavami.

Osebje enote nujne medicinske pomoči Kamnik, ki naj bi ji z reorganizacijo NMP grozila celo ukinitev, se v Keršmančevem parku že nekaj časa trudi z nudenjem nujne medicinske pomoči oz. intenzivnim oživljanjem 54-letne občanke, ki se je zgrudila med sprehodom. Nudenje pomoči še vedno traja, vsi skupaj pa se nadejamo srečnega razpleta.

Dodatek ob 17:15: Žal tokrat ne moremo poročati o srečnem razpletu zgodbe. Kljub bliskovitemu posredovanju reševalcev in nadčloveškim naporom, ki so jih vložili v oživljanje občanke, so bile njene zdravstvene težave očitno prehude. Reševalcem se zahvaljujemo za vso njihovo požrtvovalnost in trud, svojcem preminule, pa izrekamo naše iskreno sožalje.

Današnji nesrečni primer je zgolj le še eden izmed mnogih konkretnih in nazornih prikazov tega, da mora urgentna ambulanta oz. enota nujne medicinske pomoči, za vsako ceno, še naprej ostati v Kamniku.

ozivljanje-krsmancev-park2