Naslovnica / NOVICE / Urgence ne damo: »Strokovni« argumenti in obrazložitev Ministrstva za zdravje

Urgence ne damo: »Strokovni« argumenti in obrazložitev Ministrstva za zdravje

Ob uresničitvi napovedi, da utegne Ministrstvo za zdravje z novim pravilnikom o organizaciji in izvajanju nujne medicinske pomoči ukiniti ambulanto NMP v Kamniku, kar razlagajo kot odločitev stroke, smo na Ministrstvo za zdravje, v želji, da svojo »strokovno« odločitev kar najpodrobneje predstavijo in obrazložijo prebivalcem občin Kamnik in Komenda zaprosili, da nam podajo konkretno in natančno obrazložitev sprememb in razlik glede na obstoječe stanje ter jih, če je to mogoče, ponazorijo s konkretnimi primeri.

Pred nekaj trenutki smo prejeli »izčrpen« odgovor Ministrstva za zdravje, ki se glasi:«

»Kamnik je od najbližjega satelitskega urgentnega centra oddaljen 11 kilometrov, kar pomeni 9 minut nujne vožnje. Ohranja pa mobilno enoto nujnega reševalnega vozila, pripravljenost v dnevnem času in dežurno službo ob sobotah, nedeljah in praznikih. Domžale so dobile satelitski urgentni center, ker imajo več prebivalcev (57.000) in so imeli v letu 2013 1036 intervencij, Kamnik pa 428.«

Zdaj smo lahko vsi pomirjeni, kajne?

Vodstvo Občine Kamnik lepo prosimo, da v svojem arhivu izbrskajo podroben zemljevid občine ter ga, lahko tudi uokvirjenega, nemudoma pošljejo Ministrstvu za zdravje, kjer očitno tako močno varčujejo, da najbrž uporabljajo še zemljevide, ki jih je narisal Janez Vajkard Valvazor.