Naslovnica / KULTURA / Uroševo pesniško slovo od dneva

Uroševo pesniško slovo od dneva

Tako. Obličje zemlje je ugledala druga zbirka pesmi mladega verzoklepca Uroša Koščaka. Slednja se lahko pohvali z na moč romantično naslovnico in povednim naslovom: Ko svet bo rekel lahko noč. O samem nastajanju knjige, pravi pesnik, bi lahko zelo veliko delil z nami.

V tokratnem izboru pesmi se Urošu zdi, da: ”…so pesmi bolj razgibane, obarvane s temami, kot so ljubezen, glasba, življenje… Če bi dobil vprašanje, katera pesem mi je najbolj blizu, bi se težko odločil, vendar lahko rečem, da ima skoraj vsaka pesem sporočilo.“

In res je tako.

O sebi pravi, da je fant, ki ga glasba spremlja 24 ur na dan, brez glasbe, pravi, da: “Pri meni ne gre in zato sem sem zdaj poezijo združil tudi z glasbo. “Veliko idej je dobil v večernih, oziroma že nočnih urah; sam meni, da je to čas, ko nastanejo čudovite pesmi. Nekatere od njih je tokrat združil tudi z klaviaturo, da zapojejo.

Za pisanje stihov velikokrat dobi navdih ob vsakodnevnih dogodkih, doživetjih, veliko pesmi je takih, ki imajo, pravi pisec, na koncu dober nauk, nekatere pa so, enostavno, življenjske.

“Življenje je lepo, uživajte ga! “ še pristavi Uroš, ko nam nekaj skorajda naključno zbranim v danih medkoronskih razmerah na hitro predstavi svojo pesniško drugorojenko.

V teh dneh je namreč če upihnil še eno svečo na torti, praznovanje je bilo, bi rekli, več kot upravičeno. Mi pa pravimo, da si kakšno njegovih pesmi (ali kar zbirko), privoščite za lepši spanec. Lahko tudi dan.

Pa lahko noč!

Kartini Djalil