Naslovnica / ŠPORT / Uspešen zaključek sezone mladih kamniških plavalcev

Uspešen zaključek sezone mladih kamniških plavalcev

V Trbovljah zaključek sezone za kamniške plavalce v kategoriji dečkov in deklic, Jernej Prebil z bronom na 50 m prosto

Na letnem bazenu v Trbovljah je od petka 31.7. do nedelje 2.8. potekalo državno prvenstvo za dečke in deklice, kjer so se v boj za dobre rezultate podali tudi plavalci Plavalnega kluba Kamnik in sicer plavalke stare 11 in 12 let ter 13 in 14-letni plavalci.

Varovanci trenerjev Emila Tahirovića, Grega Zoreta in Aleša Kuharja so se za točke domačemu klubu borili v postavi Eva Bende, Maja Helena Končar, Lia Orel, Žana Peterlin, Neža Tekavčič, Maša Varga, Maja Vezenkova, Anže Pirnat, Jernej Prebil, Matej Stele in Jan Škrjanc. Tekmovanje je tokrat potekalo ob lepem vremenu in vročem navijaškem vzdušju, za kar gre zahvala tudi kamniškim navijačem – staršem in plavalcem, videli pa smo lahko tudi nekaj odplavanih državnih rekordov.

pkk kamnik prebil 1

Kamniški plavalci so dobro opravili svoje nastope. Najbolj je navdušil Jernej Prebil, ki je na 50 m prosto z rezultatom 27.02 pričakovano osvojil bron, kar je bil hkrati tudi najboljši rezultat med mlajšim letnikom dečkov (13 let). Jernej se je z 2. najboljšim rezultatom v svojem letniku izkazal tudi na 100 m prosto, kjer je v dopoldanskem delu predtekmovanj plaval odličen osebni rekord 59.39. Poleg Jerneja, ki se je uvrstil v finala v vseh svojih disciplinah, se je v vsa finala uvrstila tudi Maja Helena Končar in s 6. mestom na 50 m prosto zabeležila svojo najboljšo uvrstitev. Med finaliste sta se vsak z dvema finalnima nastopoma uvrstila še Eva Bende in Anže Pirnat. Tako kot se je Jernej izkazal v mlajšem letniku dečkov, je tudi Eva dokazala, da je plavalka na katero bomo naslednje leto v kategoriji deklic še lahko računali, saj je med mlajšim letnikom deklic (11 let) dosegla najhitrejši čas na 100 m prosto in 2. najhitrejši čas na 50 m prosto. Jernej in Eva sta bila za svoje uvrstitve med prve tri najboljše plavalce v mlajšem letniku dečkov in deklic nagrajena z diplomami.

pkk kamnik prebil 4

Priljubljeni del tekmovanja so tudi štafete ob koncu vsakega tekmovalnega dne, kjer med seboj ne tekmujejo le ekipe plavalcev, ampak se med seboj po glasnosti pomerijo tudi navijači na tribunah. Ob tako bučnem in vzpodbudnem športnem navijanju ter razgretem tekmovalnem vzdušju zmorejo plavalci zbrati vse moči in se do zadnjega zamaha boriti za ekipno dobro uvrstitev. Tudi med kamniškimi vrstami je prevladoval močan ekipni duh, ko se je štafeta fantov prvi dan tekmovanja in štafeta deklet vsak tekmovalni dan borila za čim boljši rezultat in se uvrščala v zlato sredino.

Čeprav je bilo tekmovanje naporno, so nas kamniški plavalci vsak dan navdušili s svojo borbenostjo, nasmejanostjo in pozitivnim vzdušjem. Za njihove osebne uspehe jim čestitamo in želimo prijeten preostanek počitnic!

Ta konec tedna pa držimo pesti še za najstarejše kamniške plavalce v kategoriji kadetov in mladincev, ki se bodo pomerili na Letnem odprtem združenem prvenstvu Slovenije 2015 v Kranju.

Besedilo: Helena Končar
Foto: Matic Maček