Naslovnica / Črna kronika / Pregledali in oskrbeli 203 bolnike ter z reanimacijo bolniku rešili življnje

Pregledali in oskrbeli 203 bolnike ter z reanimacijo bolniku rešili življnje

V ambulanti Nujne medicinske pomoči Kamnik so v času od 21. do 27. marca pregledali in oskrbeli 203 pomoči in oskrbe potrebnih bolnikov in poškodovancev, enemu bolniku pa so z uspešno reanimacijo uspeli rešiti življenje.

V omenjenem obdobju so kamniški reševalci in reševalke opravili 17 nujnih intervencij in 12 nujnih hišnih obiskov na terenu, pri čemer so morali dva bolnika reanimirati. Enega izmed niju so reševalci uspešno oživili ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC, medtem ko drugemu,kljub trudu, žal ni bilo več pomoči.

Ekipa NMP Kamnik je v prejšnjem tednu oskrbela tudi štiri poškodovance, ki so se poškodovali izven prometa, ostali primeri pa so se nanašali na internistična, nevrološka, psihiatrična in infekcijska nujna stanja.

Podatke za kroniko nam je posredovala: Nadja Pfajfar Križnič, dr.med., vodja NMP ZD Kamnik

Pomembno obvestilo

Spoštovane občanke in občani občin Kamnik in Komenda,

obveščamo vas, da se s 1. 4. 2016 v ZD Kamnik uvaja sprememba pri sprejemu nujnih klicev v službi nujne medicinske pomoči (NMP).

Vse klice v NMP ambulanto izven rednega delovnega časa ZD Kamnik (ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času nočnega dežurstva med 20.00 uro in 7. 00 uro) se zaradi nemotenega dela ambulante sprejema zgolj preko telefonske številke 112.

Hvala za razumevanje.

Vodja službe NMP: Nadja Pfajfar Križnič, dr. med., spec. spl. med.