Naslovnica / NOVICE / Ustvarjalna sobota v Alpremu ali (ka)ko nas ustvarjanje povezuje

Ustvarjalna sobota v Alpremu ali (ka)ko nas ustvarjanje povezuje

Pred tednom dni, prva sobota v decembru. Vel je hladen, na trenutke že prav zimsko mrzel veter. Deževje se nas je tisti dan usmililo.

Zaceli smo ob desetih, z likovnim ustvarjanjem. V Dnevni sobi se nas je zbrala  gručica radovednih risarjev in morda celo  bodočih slikarjev, slikark. Nekatere je prignala radovednost, kaj neki nam bo povedal in pokazal naš mentor, priznani ilustrator in  stripar Ivan Mitrevski.

Za skoraj dve uri smo se izgubili v zgodbah, ki so spremljale naše porisavanje belih papirnatih pol. Bili smo neznansko uspešni, saj smo na koncu z izdelki uspeli okrasiti celo steno.

Slikarska znanja smo po koncu te delavnice nekateri prenesli se na zidovje stavbe, kjer domuje naše društvo. Tu sta se nam pridružila še dva nova umetnika sprejanja na stene. Nove poslikave so na ogled celo s ceste, vsem na očeh. V očeh umetnikov so ob prelivanju in mešanju barv žarele iskre.

Medtem, ko so zidovi dobivali novo grafično podobo,  smo si lahko ogledovali, kako sta Beno in Matej v skejtparku izvajala trike z rolkami. Kdor je želel, se je lahko pridružil.

Vse od desete ure do 17.popoldan so bili na voljo za ogled in druženje prostori Dnevne sobe.

Z danim smo želeli prikazati, kaj je Alprem (ki je sicer še vse kaj več), kaj Dnevna soba,  kaj nudi, kako se lahko čas, ko nisi v šoli, na predavanjih… preživi tudi drugače.

Dogodek je finančno podprla Lokalna akcijska skupina Občine Kamnik in se za to iskreno zahvaljujemo. Hvala MC Kotlovnica za vso pomoč in podporo.

Kartini Djalil,
Društvo Makadam Kamnik