Naslovnica / NOVICE / V Bistričici so se razveselili kanalizacije in novega vodovoda ter nove ceste s hitrostnimi ovirami

V Bistričici so se razveselili kanalizacije in novega vodovoda ter nove ceste s hitrostnimi ovirami

Včeraj popoldne se je v Bistričici odvilo slovesno odprtje prve faze novega kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, ki je s seboj prineslo tudi nadvse dobrodošlo obnovo ceste.

Krajša slovesnost je privabila kar lepo množico krajank in krajanov, ki so jih pozdravili župan Matej Slapar, predsednik KS Kamniška Bistrica Damijan Krmavnar, poslanka Karla Urh, podžupan Sandi Uršič in višja svetovalka za gospodarske dejavnosti in gospodarske javne službe Mihaela Brnot Veternik, cesto pa je blagoslovil domači župnik Anton Prijatelj.

V okviru kakih pol milijona evrov vrednega projekta je bilo zgrajenega slabih 800 metrov novega kanalizacijskega omrežja, meteorno kanalizacijsko omrežje, telekomunikacijska kanalizacija za optične povezave ter obnovljen vodovod, obenem pa je bila povsem obnovljena in na novo asfaltirana tudi cesta, na kateri je moč odslej najti tudi fiksne grbine za umirjanje prometa.

Nekateri krajani so se le-teh razveselili, drugi, nekoliko hitrejši, pa so se jih, po začetni slabi volji, že navadili, včeraj pa je služila kot priročen stalni oder, ki bo v prihodnje zagotovo prišel prav tudi pri šrangah.

Sama gradnja je, ob nekaj zapletih, občasno dvigala kar  precej prahu in parkrat vzbudila tudi nekaj hude krvi, kar bi lahko pripisali tudi temu, da del niso izvajali domači izvajalci, ki so tekom gradnje precej bolj pozorni in odzivni na morebitne težave oz. pripombe krajanov, vseeno pa so se zapleti rešili, tako da je bil, na zadovoljstvo vseh, četudi z nekaj zamude, projekt uspešno dokončan.

Po krajši slovesnosti, ki jo je povezovala krajevna svetnica Nina Cestnik Pavlič, ter blagoslovu ceste – vse skupaj si lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku, se je prijetno nedeljsko druženje krajanov nadaljevalo ob pogostitvi, ki so jo pripravili prizadevni krajani in krajanke, novi pridobitvi pa so veselo nazdravili tudi s penino, ki jo je, kot že marsikaj doslej, prispeval Orlov Janez oz. kuharski mojster Janez Uršič.