Naslovnica / Črna kronika / V dveh nesrečah sta se poškodovala kolesarka in kolesar

V dveh nesrečah sta se poškodovala kolesarka in kolesar

Kamniške intervencijske službe morale včeraj posredovati pri kar dveh kolesarskih padcih, ki sta se končala s poškodbami.

Padec kolesarke na Šutni

Do prvega kolesarskega padca je včeraj dopoldne, okoli 10:20, prišlo na Šutni. Po podatkih Policijske uprave se je kolesarka peljala po Šutni v smeri proti Duplici, ko za zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v robnik in padla ter se pri padcu poškodovala.

Poškodovani kolesarki so na pomoč priskočili reševalci NMP Kamnik, ki so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje, na kraju pa so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, policisti pa bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Padec kolesarja pri Lidlu

Do druge kolesarske nesreče oz. padca kolesarja v Kamniku je prišlo v večernih urah, okoli 19:50, pri Lidlu na Bakovniku.

Kolesarju, ki se je pri padcu poškodoval, so na pomoč priskočili gasilci PGD Kamnik in voznik reševalnega vozila zasebnega podjetja, ki se je slučajno nahajal v bližini. Poškodovanemu kolesarju so nudili prvo pomoč do prihoda reševalne ekipe NMP Kamnik, ki je kolesarja oskrbela in z reševalnim vozilom prepeljala na nadaljnje zdravljenje ter diagnostiko v bolnišnico.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčil v robnik, pri tem pa padel in se lažje telesno poškodoval. So pa policisti kolesarja preizkusili tudi z alkotestom, ki je pokazal, da je kolesaril pod vplivom alkohola – 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku.