Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V gostilno Pri planinskemu orlu na domače, sveže krvavice in pečenice

V gostilno Pri planinskemu orlu na domače, sveže krvavice in pečenice

Zime in mraza smo najbrž že vsi pošteno siti, česar pa zagotovo ne moremo reči tudi za okusne domače pečenice in krvavice, kakršne so te dni, povsem sveže, okusne in domače, v ponudbi gostilne Pri planinskem orlu.

Četudi nam dolga zima, ki še kar noče odjenjati, ni najbolj po godu, s seboj prinaša tudi določene prednosti. Denimo podaljšano sezono kolin. Pravzaprav je vreme v teh dneh za koline še bolj primerno kot v predbožičnem času, kar so pri marsikateri hiši izkoristili za zadnje priprave na skorajšnji prihod Velike noči.

Šunke, slanina, klobase, špeh in ocvirki bodo povečini za nekaj časa romali še v dimnice, kjer bodo počakali na težko pričakovani konec postnega časa, krvavice in pečenice, ki najbolj teknejo sveže, pa bodo kot nalašč za »aklimatizacijo« na obilje velikonočnih dobrot.

Takšne prave, domače, izvrstno dišeče in nadvse okusne krvavice ter pečenice imajo te dni na voljo tudi v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici in, če so se vam že ob ogledu fotografij pocedile sline, lahko verjamete, da so v resnici še boljše in še bolj okusne, kot izgledajo.

Še posebej, če so na krožniku pospremljene s kakim zeljem, žganci, štruklji, morda celo z rezino domače šunke, da preverimo, če je že dovol suha, ali s čim drugim, kar zna za zraven pripraviti nenadkriljivi kuharski mojster Janez Uršič.

Seveda se ob tem prileže še kaka kapljica dobrega rdečega vinčka in, če je morda še kaj prostora, rezina potice ali kake druge slaščice, da se človek z zadovoljstvom pogladi po trebuhu in pomisli, da tale dolga zima, že zavoljo tovrstne sezonske papice, niti ni tako napačna.

Vsekakor vam obisk družinske gostilne Pri planiskem orlu, kakor vedno, toplo priporočamo, če ste tudi sami ljubitelji pečenic in krvavic, pa v teh dneh še posebej.

Pa dober tek in Bog požegnaj!