Naslovnica / Črna kronika / V Kamniku kar dva ropa v enem tednu
Simbolična fotografija.

V Kamniku kar dva ropa v enem tednu

Policisti in policistke Policijske postaje Kamnik imajo za seboj pester delovni teden v katerem so, poleg vrste drugih stvari, obravnavali kar dva ropa.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 23. do 29. januarja 2017)

ROP BENCINSKEGA SERVISA NA BAKOVNIKU
23.1.2017 – Policisti smo bili obveščeni o ropu na bencinskem servisu na Bakovniku. Ugotovljeno je bilo, da je v prostore bencinskega servisa vstopil popolnoma zamaskiran moški, suhe postave visok okoli 170 cm, oblečen v temen volnen puli, ki ga je imel potegnjenega preko nosu, svetlejše jeans hlače in obut v modre superge. Od prodajalca je z nožem zahteval denar, ki pa ga mu blagajnik ni izročil, nakar se je sam nagnil preko pulta in denar vzel. Nastala je. škoda za okoli 1000 evrov. Občane naprošamo v kolikor bi kaj vedeli povedati o dogodku da sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na telefonsko št. 113.

VLOM V VOZILO
24.1.2017 – Neznanec je v naselju Kamnik z razbijanjem stekla na zadnjih prtljažnih vratih vozila prišel v notranjost vozila iz katerega je odtujil več ročnega orodja in lastnika oškodoval za 1500 evrov.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ZAKLENJENEGA KOLESA Z MOTORJEM
24.1.2017 – Nepridiprav je preko noči iz garaže na Ljubljanski cesti odtujil zaklenjeno kolo z motorjem in lastnika oškodoval za okoli 1300 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA REG. TABLIC
25.1.2017 – Preko noči je neznanec na parkirišču pri zdravstvenem domu Kamnik iz parkiranega vozila odtujil obe registrski tablici. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

SUM VOŽNJE POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC NA PEROVEM
25.1.2017 – Policista sta imela v postopku voznico, kateri je bil opravljen hitri test za ugotavljanje prisotnosti opijatov v telesu, kateri pa je bil pozitiven. Kršiteljici je bil na podlagi tega pozitivnega rezultata odrejen strokovni pregled na mamila. Odvzeto vozniško dovoljenje in po ustrezni analizi sledi ustrezen ukrep.

VLOMI V VOZILA
26.1.2017 – V naselju Kamnik je neznanec z razbijanjem stekla na zadnjih prtljažnih vratih vozila prišel v notranjost dveh vozil iz katerih je odtujil več kosov ročnega orodja in lastnike oškodoval za 5000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V VOLČJEM POTOKU
27.1.2017 – Policista sta v Volčjem Potoku imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PIJAN V MOSTAH
27.1.2017 – Policista sta imela v Mostah pri Komendi v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,72 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

POŽAR NA GROHARJEVI
Policisti so bili obveščeni o požaru v st. bloku na Groharjevi. Do požara je prišlo v kuhinji in sicer na pomivalnem stroju, kjer je zaradi statične elektrike prišlo do vžiga kosmov prahu in pajčevine v zadnjem delu,  kjer je nameščen elektro motor stroja. Gasilci so požar pogasili, policisti pa dogodek zabeležili.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
29.1.2017 – Neznanec je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno kopalnice v pritličju in vstopil v stanovanjsko hišo v Komendi in iz nje odtujil nakit in denar ter lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

ROP GOSTINSKEGA LOKALA
V soboto, okrog 21.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu gostinskega lokala v Kamniku, ki so ga osumljeni trije mladoletniki. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta 16- in 17-letna osumljenca vstopila v gostinski lokal, tretji 16-letnik pa je ostal zunaj pri vratih. 16-letnik je natakarju zagrozil z imitacijo orožja in od njega zahteval, da mu izroči denar, kar je tudi storil. Mladoletniki so nato zbežali s kraja, pri begu pa so odvrgli imitacijo orožja in denarnico, ki so ju policisti v nadaljevanju pri ogledu kraja našli. Na podlagi podanega opisa so policisti v okolici Kamnika izsledili tri osebe. V nadaljevanju so bile osebe pridržane, eno so policisti kmalu izpustili, saj je bilo zanjo ugotovljeno, da ni bil udeležen v dogodku. Druga dva (17- in 16-letni) sta bila spuščena po končanem postopku. Za tretjega osumljenca je bila ugotovljena identiteta. Policisti nadaljujejo s preiskavo.