Naslovnica / NOVICE / V Kamniku, Moravčah in Vodicah 2, v Komedi in Trzinu 1, v Domžalah pa kar 7 primerov potrjenih okužb z novim koronavirusom

V Kamniku, Moravčah in Vodicah 2, v Komedi in Trzinu 1, v Domžalah pa kar 7 primerov potrjenih okužb z novim koronavirusom

Na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bila včeraj slednjič vendarle objavljena tabela s številom potrjenih okužb z novim koronavirusom po posameznih občinah.

Po podatkih NIJZ, ki jih je potrebno jemati z veliko mero zadržanosti, saj zajemajo zgolj trenutno odkrite in potrjene okužbe, sta bili pri pacientih z območja občine Kamnik, včeraj do 10. ure, odkriti in potrjeni dve okužbi, medtem ko je bilo pri občanih občine Domžale odkritih in potrjenih že 7 okužb.

Okužba z novim koronavirusom je bila potrjena tudi pri občanu Komende in Trzina, dva primera okužbe pa so zaenkrat odkrili in potrdili tudi pri občanih občine Moravče in Vodice.

Največ potrjenih primerov okužb  je bilo, po podatkih NIJZ, ki si jih lahko ogledate tudi v spodnji tabeli, zaenkrat odkritih in potrjenih na območju občin Ljubljana (70), Šmarje pri Jelšah (22) in Metlika (21).

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 17.3.2020 do 10. ure

 

Število potrjenih okužb po posameznih občinah 17. 3. 2020. Vir: NIJZ