Naslovnica / NOVICE / V Kamniku smo počastili dan Rudolfa Maistra

V Kamniku smo počastili dan Rudolfa Maistra

S položitvijo cvetja pred spomenikom na Trgu talcev in slovesnostjo v Domu kulture Kamnik, smo v Kamniku, rojstnem mestu generala in pesnika Rudolfa Maistra, počastili včerajšnji državni praznik.

 

Na slavnostni prireditvi, ki je potekala pod sloganom »Maister povezuje«, sta zbrane nagovorila predsednik Zveze društev »GENERAL MAISTER« mag. Milan Lovrenčič ter slavnostni govornik Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru poudaril, da je bil Rudolf Maister človek visokih ambicij in ni zgolj čakal na razplet dogodkov, ampak ob pravem času na pravem mestu in pokazal, da Slovenci nismo zgolj »za hlapce rojeni in za hlapce vzgojeni«, temveč znamo in zmoremo, če imamo le voljo in pogum.

 

Na sinočnji slovesnosti je društvo »General Maister« podelilo tudi troje spominskih priznanj, ki so jih, iz rok predsednika društva General Maister mag. Milana Lovrenčiča, kamniškega župana Marjana Šarca in župana Mestne občine Maribor dr. Andreja Fištravca, prejeli:

Anton Tone Smolnikar – za pomemben prispevek pri ohranjanju spomina, prepoznavanju, spodbujanju in sporočilnosti generala Rudolfa Maistra.

 

Emil Štern – za uspešno in prizadevno delo v Društvu generala Maistra za Zasavje ter delu z učenci in mentorji na področju krepitve domoljubja, narodne zavesti in sporočilnosti generala Rudolfa Maistra.

 

RTV Slovenija – 3. program Radia Slovenija – Program Ars – za prispevek k razvijanju vrednot slovenske osamosvojitve ter krepitvi narodne samobitnosti in državljanske zavesti.

 

V spremljevalnem kulturnem programu prireditve, ki jo je povezovala Barbara Božič, so nastopili Kvartet Krt, sopranistka Ana Plahutnik ob glasbeni spremljavi Darje Mlakar Maležič, plesalka Tina Habun, recitatorji Gledališke skupine Rudolfi in učenci Glasbene šole Kamnik, za pogostitev po slovesnosti, pa so poskrbele članice Društva podeželskih žena Tuhinjska dolina.