Naslovnica / NOVICE / V Kamniku so zagorele novoletne luči

V Kamniku so zagorele novoletne luči

S predstavo o Ledeni kraljici in ob verzih Ježkove pesmi Prižgimo luč, ki so zazveneli z ledene ploskve kamniškega drsališča, so se včeraj zvečer, v obiskovalcev polnem Kamniku, prižgale novoletne lučke, s čemer se je tudi uradno začel kamniški veseli december.

Dogodek je v središče našega mesta, kljub rahlemu pršenju dežja, privabil res prav lepo število množico Kamničank in Kamničanov, ki so želeli z odštevanjem prisostvovati tradicionalnemu prižigu lučk. Po ocenah organizatorjev prireditve, se je na Glavnem trgu zbralo kakih tisoč obiskovalcev, kar je obetavna napoved, da bodo dobro obiskane tudi druge decembrske prireditve, ki se bodo, vse do silvestrovanja na Glavnem trgu, v mestu zvrstile pod sloganom Zvečer v mesto.

Ker Glavni trg letos domala v celoti zavzemata drsališče in lepo košato novoletno drevo, so si pripravljen program sinoči lahko ogledali le najzgodnejši oz. najbolj borbeno razpoloženi obiskovalci, ki so se, bolj ali manj obzirno, nekako vendarle uspeli prikomolčiti do ograje drsališča, medtem ko je večina obiskovalcev, ki ni imela pogleda na prizorišče, lahko globoko zavzdihnila zgolj v trenutku, ko so mesto obsijale praznične luči.

Po prižigu lučk se je večina obiskovalcev dogodka dokaj hitro razšla, med njimi pa ni bilo malo takšnih, ki so središče mesta, kljub lepemu in privlačnemu dogodku, zapuščali vsaj nekoliko slabe volje, saj spričo gneče, predvsem pa premajhnih kamniških gostinskih kapacitet, bržkone pa tudi preslabe pripravljenosti na tolikšno število obiskovalcev, v središču mesta,  niso uspeli priti niti do lončka čaja ali kuhanega vina, ki bi se zagotovo še kako prilegela.

Seveda se nadejamo, da bo tudi za tovrstne stvari bolje poskrbljeno na prihodnjih decembrskih prireditvah, ki bodo v središču mesta pospremljene tudi s ponudbo na stojnicah oz. v hiškah, ki pa bi bile, vsaj s stojnico ali dvema, zagotovo več kot dobrodošle že včeraj zvečer.

Vseeno je bil pogled na okrašeno podobo mesta lep, na svoj račun pa so prišli tudi vsi, ki so se po prireditvi podali na ledeno ploskev ter uživali v drsanju pod okrašenim novoletnim drevesom.