Naslovnica / ŠPORT / V Kamniku sta potekali zunanji državni prvenstvi v lokostrelstvu

V Kamniku sta potekali zunanji državni prvenstvi v lokostrelstvu

Člani Lokostrelskega kluba Kamnik smo v letošnjem letu organizirali že tretje veliko tekmovanje. Poleg dvoranskega državnega prvenstva za člane in velikega mednarodnega tekmovanja za Veronikin pokal, smo minuli vikend izpeljali še dve zunanji državni prvenstvi in sicer: V soboto, 7.9.2019 je na nogometnem stadionu v Mekinjah potekalo državno prvenstvo za mlajše in veterane, v nedeljo, 8.9.2019 pa člansko državno prvenstvo.

Obe tekmi sta predstavljali tudi zaključek tekmovanj za slovenski tarčni pokal, zato so na koncu tekmovanj najboljši v seštevku točk prejeli pokale. Med njimi so kar trije Kamničani prejeli pokal za prvo mesto v posameznih kategorijah in sicer med člani je bil najboljši Luka Arnež, med mladinkami je pokal prejela Teja Slana in med deklicami Anja Šarec.

V obeh dnevih se je tekmovanja udeležilo 110 lokostrelk in lokostrelcev z ukrivljenim in sestavljenim lokom.

Kljub slabi vremenski napovedi je vreme zdržalo. Večkrat smo pogledovali v nebo, po katerem so se valili težki oblaki, toda hudega ni bilo, zato je bilo vzdušje na tekmi odlično.

 

Kamniške tekmovalke in tekmovalci so se zopet pogumno zoperstavili svojim vrstnikom v posameznih kategorijah in ure in ure treningov so se obrestovale.

V soboto so mladi in veterani streljali na svoje predpisane razdalje in po seštevku zadetkov so se kamniške tekmovalke in tekmovalci uvrstili na naslednja mesta:

Mladinke ukrivljeni lok:

2.mesto: Slana Teja

Mladinci ukrivljeni lok:

1.mesto: Ravnikar Žiga
2.mesto: Rožič Miha

Kadeti ukrivljeni lok:

3.mesto: Jeras Timej

Kadeti sestavljeni lok:

6.mesto: Rožič Matija

Deklice ukrivljeni lok:

1.mesto: Šarec Anja

Dečki ukrivljeni lok:

3.mesto: Žagar Timi

V nedeljo je potekalo člansko državno prvenstvo, kjer so člani in članice streljali na razdaljo 70m (ukrivljeni lok) in 50 m ( sestavljeni lok). Po končanih kvalifikacijah so se pomerili v individualnih izločilnih dvobojih, ki so šteli za absolutno državno prvenstvo. In zopet smo se veselili dveh srebrnih medalj individualno ( Habjan Den in Slana Teja), zlate in srebrne medalje ekipno in zlate medalje v mešanih ekipah (Arnež Luka in Slana Teja)

Posamične uvstitve kamniških tekmovalk in tekmovalcev:

Člani ukrivljeni lok:

2.mesto: Habjan Den
4.mesto: Ravnikar Žiga
6.mesto: Štrajhar Gašper
7.mesto: Arnež Luka
9.mesto: Komočar Jaka, Rožič Miha

Člani sestavljeni lok:

9.mesto: Rožič Matija

Članice ukrivljeni lok:

2.mesto: Slana Teja

Čestitamo!

Blanka Štrajhar, Lokostrelski klub Kamnik