Naslovnica / KULTURA / V kiosk na porcijo bluesa

V kiosk na porcijo bluesa

V Blues baru, pri kamniški avtobusni postaji, se je včeraj odvil drugi koncert iz cikla 2. Mednarodnega blues festivala Kamnik 2015, na katerem so, neposredno iz kioska, nastopili mariborski Stand-Art blues band.

Sinočnji večer so se, iz smeri avtobusne postaje, prek starega mestnega jedra znova razlili zvoki bluesa, ki so poživili večerno kamniško dogajanje. V Blues baru se je namreč odvil drugi koncertni večer v nizu 2. Mednarodnega blues festivala. Gostje sinočnjega večera so bili člani mariborske blues zasedbe Stand-Art blues band, katerega melodije so na prizorišče privabile kar nekaj, tudi povsem naključnih obiskovalcev. Le-ti so imeli, zaradi praktične in dobrodošle spremembe pri postavitvi prizorišča, nekaj več prostora kot običajno, predvsem pa precej boljši pogled na nastopajočo 6-člansko zasedbo.

blues festival kamnik 2c

S svojim nastopom so člani Stand-Art blues banda niso zgolj oživeli večera, ampak so krstili tudi nov »oder«, ki je dobil zavetje ob in v nekdanjem časopisnem kiosku, ki je po dolgih letih samevanja, dobil nov ter precej praktičen namen, zato smo lahko prepričani, da bo kiosk tudi v prihodnje dobro služil svojemu novemu namenu.

Zagotovo že prihodnji petek, 19. junija,  ko se bo v Blues baru še zadnji koncert letošnjega kamniškega blues festivala, na katerem se bo predstavila priznana hrvaška blues zasedba Rolin humes.

Rolin Humes – Petek, 19. 6. 2015

Hrvaška zasedba Rolin Humes je pop/rock/blues kvartet, ustanovljen leta 2011. Fantje so se našli po naklučju v manjšem jazz klubu, imenovanem Tunel, kjer se je tisti večer odvijal t.i. ‘’ Blues jam session’’. Po prvem srečanju in skupnem nastopu se je po njihovih besedah rodila štiri-glava pošast, ki ni imela razloga za samokontrolo in umik, saj so se njeni kremplji že zarili v izkušnjo prvinskega bluesa. Skupino torej sestavljajo:

rolin humes
Robert James Hudulin (1983, piano,vokal)
Emil Bišćan (1987, bass kitara, aranžmaji)
Nikola Smiljanić (1989, kitara)
Matej Smiljanić (1995, bobni)

Kljub svoji svežini, se je skupina mladih, nadebudnih glasbenikov že pojavila na veliko festivalih in osvojila lepo število glasbenih nagrad. Eden večjih uspehov do sedaj je gotovo zmaga na tekmovanju ‘’Croatian Blues Challenge’’, po zaslugi katere so fantje letos januarja zastopali Hrvaško v Ameriki. Leta 2013 so fantje posneli svoj prvi album z naslovom: “Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8″, ki je bil s strani ljudstva in kritikov zelo dobro sprejet, kar je fantom omogočilo iztrel na Evropske in Avstralske lestvice največjih blues hitov.