Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Komendi se odvija 24. jesenski kmetijsko-obrtni sejem

V Komendi se odvija 24. jesenski kmetijsko-obrtni sejem

V Komendi se je včeraj začel 24. jesenski kmetijsko – obrtni sejem, ki ga je tokrat odprl predsednik vlade Marjan Šarec.

Včeraj opoldne se je na hipodromu v Komendi začel 24. kmetijsko – obrtni sejem, ki je že prvi dan na sejmišče privabil precejšnje število gostov ter obiskovalk in obiskovalcev, še večji obisk pa je, kot je to že v navadi, pričakovati danes in jutri.

Ponudba tokratnega jesenskega sejma, na katerem svoje izdelke in storitve razstavlja in predstavlja kakih 700 razstavljavcev, je v veliki meri takšna, kot smo jo na sejmu v Komendi že vajeni, tokratni jesenski sejem pa dopolnjuje tudi manjša razstava konj slovenskih avtohtonih in tradicionalnih pasem.

Odprtje sejma je bilo popestreno s kulturnim programom, ki so ga z nastopi pripravili godbeniki KD Komenda, mažoretke TMK Komenda, folkloristi FS Društva upokojencev Komenda in Godci FS Sava, sejem pa je bil, po nagovoru predsednika vlade Marjana Šarca, ki je v nagovoru, med drugim, poudaril poseben pomen kmetijstva, uradno odprt s tradicionalnim stiskom rok.

Odprtje tokratnega jesenskega sejma je v Komendo, predvsem zaradi prisotnosti predsednika vlade, privabilo tudi precejšnje število novinarjev in predstavnikov različnih medijskih hiš, ki jim je Marjan Šarec namenil nekaj časa za novinarska vprašanja in izjave.

Ob koncu kratkega srečanja z mediji pa se je izkazalo, da je predsednik vlade očitno res, kot mu poskušajo očitati nekateri mediji, pravi magnet za blondinke, saj se je moral najbolj nevzgojeno vsiljivih, ki bi si želele še več njegove pozornosti, kot šarec z repom muh, domala dobesedno otepati, saj bi mu v nasprotnem primeru morebiti taisti mediji, v čudodelni maniri pretvarjanja muh v slone, lahko očitali celo dvorjenje in spogledovanje.