Naslovnica / NOVICE / V kotlovniškem kotlu se je tokrat varilo pivo

V kotlovniškem kotlu se je tokrat varilo pivo

kotlovnica tecaj varjenja piva2Sinoči se je v Mladinskem centru Kotlovnica odvijala zanimiva delavnica varjenja piva, ki sta jo vodila kamniška pivovarska navdušenca Anja in Urban Florjančič, ki imata tudi svojo pivovarno Mali grad.

Domače pivovarjenje je v zadnjem času postalo malodane trendovski domač hobi, ki bi ga lahko, zaradi nujnega povečevanja samooskrbe, aktivno in s subvencijami, podobno kot proizvodnjo mleka, podpirala tudi država. Upamo si namreč trditi, da odrasli bralci portala Kamnik Info, vštevši urednika in avtorja teh vrstic, zaužije več piva kot mleka. Zato ni nič čudnega, da je bila dvoranica Kotlovnice domala povsem polna “uka žejnih” tečajnikov in tečajnic, ki so v dobrih treh urah, kolikor je približno trajala delavnica, prisostvovali postopku varjenju piva. No, ne čisto celemu postopku, kajti pivo mora v sodu prej še povreti in dozoreti, tako da bodo prve rezultate mogli okusiti šele čez kakih štirinajst dni, ali še kasneje, zato se nadejamo še naknadne degustacije. In ja, prav ste prebrali, med tečajniki niso bili zgolj morebitni trebušasti pivoljubci, ampak je bilo moč opaziti tudi precej brhkih mladenk, ljubiteljic piva, ki so bržčas temeljito seznanjene z blagodejnimi učinki, ki ga ima redno uživanje piva, na moškim tako ljube, obline oz. pa pritikline ženskih teles.

Kakorkoli že, k sreči Kamnik ne sodi med vinorodne kraje, zato delavnica varjenja piva na dan, ko goduje sv. Martin, ni izzvenela kot heretično bogokletno dejanje, kakršno bi, v katerem izmed vinorodnih okolišev, utegnilo sprožiti množične proteste rdečenosih martinovanjskih fundamentalistov in pozive k javnemu linču organizatorja. Ker nimamo vinogradov, se moramo v Kamniku znajti po svoje, zato so tovrstne delavnice več kot dobrodošle.

Ker pa k dobremu pivu sodi še kaka dobra, po možnosti pikantna jed, pa bodo nocoj, ob 18. uri, v Kotlovnici pripravili še tečaj izdelovanja čili omakce.

 

kotlovnica tecaj varjenja piva3