Naslovnica / NOVICE / V Mekinjah praznovali vse marčevske praznike hkrati

V Mekinjah praznovali vse marčevske praznike hkrati

Člani ŠKD Mekinje in učenci ter učiteljice podružnične šole Mekinje smo v soboto, 27.3.2015, v domu ŠKD Mekinje pripravili kulturni program prav za vse krajane, starejše in mlajše, za ženske in moške. Vse praznike v marcu smo povezali v en sam pomladni šopek, ki je v uri našega druženja prijetno dišal po glasbi, petju, plesu, deklamacijah in dramski igri.

Glavno besedo so imeli otroci. Pridno so vadili in z veseljem nastopili, saj so imeli občutek, da so bili danes prav oni darovalci sreče, kar je zagotovo lep občutek. Prav toplo pa nam je bilo pri srcu tudi ob misli, da sta nam s svojim dragocenim časom in znanjem pri tej prireditvi pomagala učenca, Anže Trstenjak in Božo Petrič, iz matične šole Frana Albrehta. Pripravila sta celotno ozvočenje in osvetlitev kot dva odrasla izkušena mojstra. Brez njunega prispevka zagotovo celotna prireditev ne bi bila tako »odmevna« in »svetla«. Pevskemu zborčku pa je pomoč pri spremljavi nudil g. Gašper Plahuta.

mekinje_materinski_dan21

Dan žena, dan mučencev, pomladni dan, materinski dan, praznik občine Kamnik,… vse to so dnevi, ko svoje bližnje lahko presenetimo s skromno pozornostjo. Učiteljici Irena in Katarina sta z učenci v OPB cel teden pridno izdelovali majhne darilne vrečke, ravno pravšnje, da smo vanje lahko skrili toplo misel in sladek bombonček. Ob vhodu je bil tako naš sprejem obiskovalcev prireditve še bolj prijazen.

mekinje_materinski_dan91

Majhen kraj in majhne prireditve v njem nam lahko pričarajo veliko sonca, čeprav je dan deževen. Vsi nastopajoči učenci od prvega do petega razreda so želeli podariti našim krajanom košček sonca, čeprav so se v zaodrju spogledovali s tremo. Hvala učiteljicam Katarini, Bernardi, Urški Maji, Špeli, Ireni, Urški in Tamari, ki so pomagale, da jim je to uspelo.

V imenu učencev pa se lepo zahvaljujemo tudi predsedniku ŠKD Mekinje g. Branetu Golobu za tehnično pomoč in sladke dobrote.

mekinje_materinski_dan331

Besedilo: Jana Svetec, vodja PŠ Mekinje
Fotografije: Urška Maja Pavlič