Naslovnica / Črna kronika / V Mlaki pri Komendi moški v kombiju nagovarjali deklici

V Mlaki pri Komendi moški v kombiju nagovarjali deklici

Včeraj zvečer se je na družabnem omrežju Facebook, razširilo sporočilo ene izmed zaskrbljenih mam z območja občine Komenda, ki je zapisala, da naj bi v Mlaki pri Komendi trije neznanci v belem kombiju s prelepljenimi registrskimi tablicami, nagovarjali njuni hčeri, ki sta čakali na šolski kombi.

V sporočilu je zaskrbljena mati zapisala:

Danes sta hčeri ob Lončarski zadrugi na Mlaki čakali na šolski kombi, ko je blizu njiju ustavil bel kombi s tremi možmi.

Z gestami je voznik opozoril hčerko na pozornost, nato nekako grozil, potem pa skozi odprto okno kazal bombone in s kretnjo roke vabil, da bi se približala. Ravno, ko sta se hoteli odmakniti, sta opazili, da se približuje “pravi” šolski kombi in sta mu šli nasproti, vsiljivec pa je ob tem, zaprl okno in speljal.

Ker sva z hčerko ravno včeraj debatirali o nekaterih zoprnih dogodkih, ki so se že pripetili sošolkam ali sošolcem na poti iz šole, je vedela, da si mora čimbolj zapomniti registrsko številko, ki pa je bila v tem primeru vsa prelepljena z črnim lepilnim trakom. Jasno je, da z namenom!

Opozorite otroke, pogovorite se, da bodo dovolj previdni in pozorni na neobičajne tuje ljudi, ter se bodo znali pravilno in varno odzvati ob takem  pripetljaju.

Prav tako pa bi bilo dobro apelirati na sokrajane, da bi otroku,ki bi iskal zavetje pomagali.

Opisani dogodek smo preverili tudi pri Policijski upravi Ljubljana, od koder so nam sporočili, da gre za dogodek, ki naj bi se zgodil že 22. marca 2016, medtem ko je bila Policija o dogodku, s strani šole, obveščena 23. marca 2016.

Policisti so v zvezi s tem zbrali obvestila iz katerih je bilo ugotovljeno, da sam dogodek nima znakov kaznivega dejanja ali prekrška. Prav tako so bili policisti prisotni ob šolski poti v času prihodov in odhodov otrok, predvsem z namenom, da bi opisano vozilo, ob njegovi ponovni pojavitvi, izsledili. Policisti omenjenega vozila niso izsledili, bodo pa, kot so zapisali na PU Ljubljana, s svojim delom nadaljevali še naprej.

Ker gre že za nekoliko oddaljen dogodek, za katerega pa je širša javnost izvedeli šele včeraj zvečer, smo poklicali tudi lastnico družabnega profila zasebnega varstva otrok, ki je včeraj zvečer zgodbo tudi objavila, vendar nam je v telefonskem pogovoru dejala, da sama ni avtorica zapisa, ampak je zgolj delila zapis, ki ga je včeraj prejela po elektronski pošti.