Naslovnica / Napovedi in obvestila / V petek se v Komendi začne 21. spomladanski kmetijsko-obrtni sejem

V petek se v Komendi začne 21. spomladanski kmetijsko-obrtni sejem

V petek, 8. aprila 2016,  opoldne bodo v Komendi odprli  21. Spomladanski sejem Komenda – sejem kmetijske, gozdarske, gradbene  in komunalne mehanizacije, podjetništva, obrti, vrtnarske in ogrevalne  tehnike, sejem pa bo, skupaj s predsednikom KK Komenda Lojzetom Lahom in županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom, predvidoma odprl predsednik Borut Pahor.

Na včerajšnji tiskovni konferenci, ki je potekala v prostorih Konjeniškega klub Komenda, so predstavniki kluba in organizatorji prireditve predstavili program in potek sejma, ki prinaša nekaj novosti, kar ga utegne za obiskovalce narediti še bolj zanimivega, bržčas pa je najpomembnejša informacija za vse obiskovalce, da sta obisk in parkiranje za obiskovalce še naprej brezplačna.

sejem komenda 1

Na sejmu se od petka do nedelje dni predstavljalo 580 razstavljavcev, ki bodo razstavljali na cca 26.000 kvadratnih metrih  neto površin, celotni razstavni prostor pa obsega cca 45.000 kvadratnih metrov in je v celoti zapolnjen za  organizacijo in vsebinsko izvedbo sejemskega programa v treh dneh.

V sejemskih dneh bo na sejmu  poskrbljeno tudi za bogat zabavni program, saj se bo v treh dneh na odrih zvrstilo prek 30 glasbenih skupin in ansamblov ter folkloristov.

Kot že rečeno, bo odprtje sejma bo v petek, v soboto in v nedeljo, pa bo tudi razstava govedi, vse dni pa bo potekal tudi prikaz varnega dela z motorno žago.

Petkov program se bo že v dopoldanskih urah začel s predavanji, ki bodo potekala v predavalnici nad novimi hlevi Konjeniškega kluba Komenda, med njimi pa utegne biti še posebej zanimivo predavanje na temo socialnega podjetništva na kmetiji.

Organizatorji sejma vsem obiskovalcem priporočajo, da se poslužujejo parkirišča v Poslovni coni, od koder jih bo na sejmišče brezplačno pripeljal poseben avtobus. Za prometni red  in varnost bo skrbela prek 40-članska strokovna ekipa s potrebnimi službami, prometni režim pa ostaja enak kot v preteklih letih.

Podroben program sejemskih in zabavnih prireditev si lahko ogledate na spletni strani: http://www.sejemkomenda.si