Naslovnica / NOVICE / V Radomljah pripravljajo razkošno glasbeno uprizoritev Pepelke

V Radomljah pripravljajo razkošno glasbeno uprizoritev Pepelke

V Kulturnem domu Radomlje se januarja obeta nov veliki glasbeno-gledališki spektakel, saj se ekipa pevcev, igralcev in glasbenikov intenzivno pripravlja na premiero muzikala »Pepelka«.

Predstava nastaja v koprodukciji Kulturnega društva Ihan In Kulturnega društva Mlin Radomlje, ki sta v preteklih letih uspešno uprizorila tudi muzikala »Moje pesmi, moje sanje« in »Annie«, zdaj pa jim je uspelo pridobiti pravice tudi za uprizoritev »Pepelke«.

Premiero predstave v Kulturnem domu Radomlje načrtujejo v petek, 19. januarja 2018, premierni predstavi pa naj bi v januarju in februarju sledilo vsaj še trinajst ponovitev.

 

Muzikal Pepelka, za katero je glasbo napisal Ritchard Rodgers, so ustvarjalci pred dnevi uradno predstavili v sredo Kulturnem domu Radomlje. Vlogo Pepelke in njenega princa bosta odpela in odigrala dobro poznana Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa, režijo je prevzel režiser Nejc Lisjak, ki je muzikal prevedel tudi v slovenščino, glasbena vodja predstave je Uršula Jašovec, dirigentska taktirka pa je zaupana Iztoku Kocnu.

 

Celoten orkester igralsko-pevske zasedbe šteje preko 25 igralcev, pevcev in plesalcev. Koreografija je  zaupana Petri Vegelj, scenografija arhitektki Urški Gregorič, bogate pričeske in maska pa bodo nastajale s pomočjo Mateje Gradišek. Kostumografija je delo Marije Zajc Jašovec, Pepelka pa bo uprizorjena s tehnično pomočjo Tomaža Slaparja.

Iz slišanega in videnega na predstavitvi si lahko obetamo, da se nam v začetku prihodnjega leta v Radomljah obeta razkošna, zanimiva in živopisna predstava, ki si jo bo zagotovo vredno ogledati.