Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / V Snoviku so v letu 2018 zabeležili skoraj 50.000 nočitev

V Snoviku so v letu 2018 zabeležili skoraj 50.000 nočitev

V Termah Snovik so s poslovanjem v letu 2018 zelo zadovoljni, saj so poleg dobrih finančnih rezultatov, zaključili tudi dva projekta, pomembna za nadaljnji razvoj ponudbe v Termah Snovik, to je Kneippanje in kot partner turističnemu društvu  na projektu Mobilni prireditveni prostor.

Posamezne elemente kneippanja so vpletli v celotno obstoječo ponudbo in jo na ta način nadgradili in vsebinsko dopolnili. Dnevno izvajajo oblive na bazenu, tematske tretmaje, v toplejših mesecih pa vodeno bosonogo pot.

 

V gostinski ponudbi imajo vsak dan na jedilniku  Kneippov in ribji meni, vsak ponedeljek pa gostje lahko poskusijo jed ali napitek za zdravje. V okviru projekta so prenovili vse promocijske materiale, spletno stran in povečali promocijske aktivnosti v tujini in doma.

V letu 2018 so prejeli tri priznanja, kar še dodatno potrjuje, da razvijajo ponudbo, skladno s strategijo slovenskega turizma in Kamnika, to so: priznanje Turistične zveze Slovenije za najboljšo tematsko pot – Bosonoga pot Palčka Snovička, nagrado tretje najboljše manjše kopališče; sedanji prokurist, nekdanji direktor in idejni nosilec Term Snovik, g. Ivan Hribar je prejel nagrado za življenjsko delo na področju razvoja trajnostnega turizma v Sloveniji.

Trajnostni turizem – skrb za ohranjanje okolja, energetsko učinkovitost in prizadevanja za sodelovanje z okoljem, so stalnica, na kateri temelji delovanje od zasnove dalje.

V letu 2018 je v termah Snovik  16.979 gostov ustvarilo nekaj manj kot 50.000 nočitev, kar je za 5 % več kot lansko leto. Doseženo ceno na opravljeno nočitev so povečali za 15 %, za 3 % prihodke od bazena in skupne prihodke za 7,4 %.

V letu 2019 v Termah Snovik načrtujejo 5 % povečanje števila nočitev in 12 % povečanje skupnega ustvarjenega prometa. Pripravljajo novo investicijo – izgradnjo večnamenskega prostora in priprave na nadaljnjo širitev nastanitvenih kapacitet.