Naslovnica / NOVICE / V spomin na žrtve prometnih nesreč so tudi v Kamniku zažarele lučke

V spomin na žrtve prometnih nesreč so tudi v Kamniku zažarele lučke

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč smo, s simboličnim prižigom sveč na Glavnem trgu, nocoj obeležili tudi v Kamniku.

Organizacija Združenih narodov, Svetovna Zdravstvena organizacija ter Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč, je danes, 19. novembra, že enajstič zapored obeležilo spomin na vse, ki so svoje zdravje in življenja izgubili v prometnih nesrečah.

Na vse umrle in poškodovane v prometnih nesrečah so se, s simboličnim prižigom sveč, spomnili tudi člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik ter Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik.

Na Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Geslo letošnjih mednarodnih aktivnosti je poziv k ZMANJŠANJU ŠTEVILA SMRTNIH ŽRTEV IN HUDO TELESNO POŠKODOVANIH V PROMETNIH NESREČAH ZA 50% DO LETA 2020, ki jih bomo v Sloveniji izvajali pod sloganom V POKLON ŽIVLJENJU.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč predstavlja pobudo in poziv državam k izvedbi nacionalnih programov za zagotavljanje prometne varnosti. Povezuje žrtve prometnih nesreč po vsem svetu in družbi sporoča, da so čisto vse posledice prometnih nesreč nesprejemljive.

O prometni varnosti in žrtvah prometa je potrebno govoriti na glas, kajti prometna varnost je zagotovo področje, na katerem lahko, za varnost vseh udeležencev v prometu, največ storimo prav sami. Predvsem z doslednim upoštevanjem prometnih predpisov ter spoštovanjem in strpnostjo do vseh udeležencev v prometu.