Naslovnica / NOVICE / V Srednji vasi in Lokah je zavrelo zaradi odstranjenega gola na športnem igrišču

V Srednji vasi in Lokah je zavrelo zaradi odstranjenega gola na športnem igrišču

Zaradi nedavno odstranjenega gola na športnem igrišču v Lokah, ki je bil, po navedbah predsednika Damijana Zdovca, predsednika KS Srednja vas, razmajan in nevaren, je med krajani Srednje vasi in Lok dobesedno zavrelo, tamkajšnji krajani pa od vodstva Krajevne skupnosti Srednja vas in Občine Kamnik zahtevajo pojasnila.

Včeraj pozno popoldne oz. zvečer se je na športnem igrišču v Lokah zbralo nekaj deset krajanov Lok in Srednje vasi, ki so ogorčeni nad, po njihovem mnenju, samovoljno odstranitvijo enega izmed golov na tamkajšnjem športnem igrišču.

Navezanost na tamkajšnje športno igrišče je med krajani vseh generacij precejšnje, saj so zemljišče že pred desetletji kupili s samoprispevkom, samo igrišče pa, ob pomoči Občine Kamnik, uredili s prostovoljnim delom.

Spričo tega jih je odstranitev enega izmed dveh aluminijastih golov, ki ga je 12. 10. 2019 odstranil predsednik KS Damijan Zdovc, močno razburila, saj so mnenja, da je bil gol odstranjen zgolj zaradi enega izmed bližnjih sosedov, ki naj bi jih že več let oviral pri nemoteni uporabi igrišča. Zato zahtevajo, da se gol nemudoma postavi nazaj, obenem pa od vodstva KS Srednja vas pričakujejo pojasnila glede nadaljnjega vzdrževanja in načrtovanega urejanja oz. posodobitve krajevnega športnega igrišča s katerim niso seznanjeni, zaradi česar so za danes, 15. 10. 2019 ob 20. uri, sklicali tudi izredni zbor krajanov.

 

V telefonskem pogovoru nam je Damijan Zdovc, predsednik KS Srednja vas potrdil, da je gol dejansko odstranil, in sicer zgolj zaradi varnosti, saj se je gol majal in bi lahko, kot je dejal, na koga tudi padel, sam pa, kot predsednik KS Srednja vas, ki je ogovorna za varnost uporabnikov igrišča in igral, tega ne ni mogel dopustiti. Zato je gol odstranil in ga deponiral do odpisa. Obenem je še dodal, da so studi še nekatera druga igrala na omenjenem športnem in otroškem igrišču že stara in dotrajana, zaradi česar jih bo potrebno čim prej odstraniti oz. zamenjati, samo igrišče pa posodobiti in na novo urediti.

Po besedah Damijana Zdovca so okvirni načrti za prenovo in posodobitev igrišča že narejeni, KS Srednja vas pa se je oz. se bo prijavila na razpis Ministrstva za šport, kjer se nadejajo, da bodo za posodobitev igrišča uspeli pridobiti cca 60.000 evrov, predlog posodobitve in nekaj skic posodobljenega igrišča na Lokah, pa nam je Damijan Zdovc posredoval tudi na naš elektronski naslov.

PREDLOG UREDITVE IGRIŠČA LOKE V TUHINJU

Igrišče Loke v Tuhinju je potrebno korenite prenove v čim krajšem času. Dotrajana je asfaltna podlaga, otroška igrala ter športni rekviziti kot so goli in koši. Igrišče je minimalno vzdrževano. Ker se igrišče nahaja v strnjenem naselju, ki se širi je tudi obremenitev igrišča ter dela otroškega igrišča zelo obremenjena. Površina igrišča je velika in nepravilno izkoriščena zato kot prilogo prilagamo idejni osnutek kako bi uredili omenjeno igrišče.

Potrebno bi bilo tudi zagotoviti minimalni standard sanitarij, ki so zelo potrebne. V načrtu imamo postavitev mobilno garderobo z osnovnimi sanitarnimi priključki.

Predlagamo osnutek za boljši izkoristek igralnih površin z kombinacijo rekreativnega zunanjega fitnesa in atletske površine, ki bi zajemala 3 steze v dolžini 80m z zaključkom jame za skok v daljino.

Opis idejne zasnove posodobitve obstoječega igrišča:

  • Naredi se manjkajoča ograja okoli igrišča, da se prepreči vhod motornim vozilom
  • Igrišče se po širini razdeli in preplasti na tri igralne dele
  • Poskrbi se za raznolikost športov (atletska steza, odbojka na mivki, zunanji fitnes…)
  • Prvotni koši za košarko ostanejo, dodajo se dva koša tam kjer so bili obstoječi veliki goli, ki se odstranijo
  • Dodajo se po štiri mali goli cca 1,2m x 1,8m kot ponazarjajo priložene slike
  • Postavijo se fitnes naprave vsaj štiri naprave- vzhodno za zdajšnjim obstoječim golom
  • Severno, kjer je že sedaj igrišče za odbojko na travi se uredi igralna površina z mivko
  • Severno po celi dolžini se uredi površina z atletko stezo v širini 3×1,2m z zaključkom- jamo za daljino.
  • Na vzhodnem delu igrišča se postavi osnovni sanitarni del z garderobo.

V KS smo prepričani, da ob podpori Občine Kamnik te stvari lahko uspešno izvedemo.

Predsednik KS
Damijan Zdovc

 

Vir predloga in grafik: KS Srednja vas

Da so strasti v Srednji vasi in na Lokah res skrajno napete,  priča tudi podatek, da so na športnem igrišču v Lokah sinoči, kmalu po našem javljanju v živo, posredovali celo policisti, saj je prišlo do kršitve javnega reda in miru.

Po podatkih, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti včeraj, nekaj po 19. uri, obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v Lokah v Tuhinju. Policisti so na kraju ugotovili, da se je na igrišču zbrala množica občanov med katerimi so bili tudi otroci in so igrali nogomet. Z glasnim vpitjem in predvajanjem glasbe so kršili javni red in mir, zato bodo policisti po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezne ukrepe.

Vsekakor upamo, da se bodo preveč razvnete strasti in zapleti na Lokah in v Srednji vasi, ki jih je v večji meri povzročilo pomankljivo in preslabo obveščanje občanov, pomirile in razrešile že danes zvečer na izrednem zboru krajanov KS Srednja vas, s katerega bomo poročali tudi na našem portalu.