Naslovnica / ŠPORT / V sredo še četrta tekma v tednu dni

V sredo še četrta tekma v tednu dni

Odbojkarji Calcit Volleyja so v izredno napornem ritmu tekem, ena najpomembnejših v zadnjem tednu pa bo sredina, ko se bodo v mariborski dvorani Tabor pomerili z razigranimi domačini, ki so trenutno najprijetnejše presenečenje sezone. Šlo bo za prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, tekma se bo začela ob 20.30, povratna pa bo na sporedu prihodnjo sredo v Kamniku.

V nedeljo so Kamničani v tretji tekmi v petih dneh ostali praznih rok, vendar z igro, z izjemo prvega niza, ko so se še spoznavali z dvorano, niso razočarali. Vprašanje pa je, koliko moči igralcem še ostaja, kajti časa za trening praktično ni. »Že nekaj časa vemo, kakšen je urnik tekmovanja in tudi zato smo v pripravljalnem obdobju telesni pripravi namenili veliko pozornosti. Težava pa je, ker zaradi količine tekem v nekaterih elementih razpadamo, nimamo pa časa, da bi to na treningih popravili. Vsekakor nas v sredo čaka težka tekma, saj so Mariborčani v vzponu,« je pred gostovanjem v Mariboru dejal Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

Ena od prednosti mariborske ekipe pred prvo četrtfinalno tekmo bo prav v tem, da bodo nanjo prišli spočiti, saj so tekmo četrtega kroga 1. DOL z ACH Volleyjem odigrali prejšnjo sredo. V prvem nizu so presenetili aktualne državne prvake, več kot dostojen odpor pa so jim nudili v preostalih treh nizih. Spet je nase opozoril šele 16-letni Rok Možic, ki je bil z 20 točkami celo najbolj učinkovit igralec tekme. V letošnji sezoni odlično igra tudi nekdanji mladinski reprezentant Žiga Donik, ki se je po nekaj sezonah vrnil v Maribor. Trener Sebastijan Škorc rad omenja tudi Alana Košenino, ki je še lani igral na mestu sprejemalca, v letošnji sezoni pa blesti kot libero.

Že danes bo v Novi Gorici na sporedu prva četrtfinalna tekma, v sosedskem obračunu se bosta pomerila domači GEN-I Volley in Salonit, ob mariborski tekmi pa bosta na v sredo na sporedu še dve tekmi. ACH Volley bo gostil Šoštanj Topolšico, medtem ko bo druga ljubljanska ekipa, Črnuče, igrala s SIP Šempetrom.

V ženskem pokalu Slovenije ima Calcit Volley obe svoji članski ekipi. Prva ekipa je na prvi tekmi v Hočah izgubila s Formulo Formis z 2:3, povratno bo igrala šele 1. decembra, medtem ko je druga ekipa doma premagala Ankaran Hrvatine s 3:1, o uvrstitvi na zaključni turnir pa bodo odločale 17. novembra v Kopru.

Pari prvih četrtfinalnih tekem pokala Slovenije za moške

Torek, 6. november: GEN-I Volley – Salonit Anhovo (ŠD Prvačina, 20.00), sreda, 7. november: Maribor – Calcit Volley (ŠD Tabor, 20.30), ACH Volley – Šoštanj Topolšica (ŠD Tivoli, 20.00), Črnuče – SIP Šempeter (dvorana OŠ Maksa Pečarjam 19.00).

Miha Štamcar