Naslovnica / ŠPORT / V tem krogu je bilo športne sreče nekaj manj

V tem krogu je bilo športne sreče nekaj manj

Po uspešnem sobotnem nastopu obeh prvih kamniških odbojkarskih ekip, sta imeli ta vikend nekaj manj športne sreče drugi ekipi, saj so fantje izgubili drugo tekmo zapored, dekleta pa so izgubile svojo prvo tekmo.

Proti Framu se ni izšlo

Odbojkarji druge moške ekipe Calcit Volleyja so še drugič zaporedoma v 2. DOL za moške ostali brez zmage, saj jih je v četrtem krogu v dvorani OŠ Stranje s 3:0 (18, 20, 19) premagal SiPlayer Fram. V sredo se bodo mladi kamniški odbojkarji v osmini finala pokala Slovenije pomerili s Hočami, tekma pa bo na sporedu ob 20.30 v športni dvorani Kamnik. V soboto bodo v petem krogu 2. DOL gostovali v Žužemberku.

Varovanci Aleša Hribarja, večina jih je minulo nedeljo igrala za mladinsko ekipo Calcit Volleyja, ki se je uvrstila na polfinalni turnir državnega prvenstva, so v članski konkurenci doživeli še svoj drugi zaporedni poraz. Že v prvem nizu so na igrišču prevladovali gostujoči odbojkarji, ki so bili boljši v vseh elementih igre. Tudi v drugem in tretjem se položaj na igrišču ni bistveno spremenil, tako da so Kamničani še drugič zaporedoma izgubili. S sedmimi točkami so trenutno na sedmem mestu, brez poraza pa vodi ravenski Fužinar.

»Nasprotnikom bi čestital za zmago. Bili so skozi vso tekmo kakovostnejši od nas, predvsem to velja na relaciji servis – sprejem, kar je danes odločalo. Nam se je nekoliko poznalo, da brez poškodovanega Matije Laknerja igramo sistem 6:2, ki morda za to raven tekmovanja ni najbolj primeren. Ne glede na poraz menim, da imamo kakovost, ki jo bomo v nadaljevanju sezone uveljavili, predvsem pa v ponedeljek začnemo z novim treningom in gremo naprej,« je poraz s Framom komentiral Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja.

Za Calcit Volley so igrali: Jernej Smrekar, Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Luka Lazar, Bor Jese Rotar, Rok Forštnarič, Aljoša Škorjanc, Jan Jurič, Tine Makovec, Kristjan Krt, Jan Fink.

Prvič z igrišča sklonjenih glav

Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v četrtem krogu 2. DOL za ženske – zahod gostovala v Kranju, kjer je morala priznati premoč domačemu Triglavu s 3:0 (17, 24, 17). Za Kamničanke je bil to prvi poraz v letošnjem državnem prvenstvu, v prihodnjem krogu pa bodo doma igrale z ekipo Aquawatt Žirovnica.

Ker je večina kamniških odbojkaric minulo nedeljo igrala na četrtfinalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva, na katerem so po hudem boju v odločilni tekmi za napredovanje ugnale prav Triglav, so v Kranj po besedah trenerja Francija Obolnarja prišle čustveno izpraznjene. V prvem nizu so bile ves čas boljše domače odbojkarice, ki so nato niz tudi zanesljivo dobile, v drugem pa so Kamničanke vodile že s 24:19, vendar se jim na koncu ni izšlo. Tretji niz je bil spet v znamenju Kranjčank.

S prvim porazom v sezoni so kamniške odbojkarice zdaj z devetimi točkami na tretjem mestu, brez poraza pa vodi ATK Grosuplje.

»Po porazu v drugem nizu, ki je bil praktično že v naših rokah, se v tretjem nismo več pobrali. Čutiti je bilo, da so igralke ‘prazne’ po mladinskem turnirju, da v njih ni bilo pravega naboja. Škoda, kajti Kranjčanke so vsekakor premagljiva ekipa,« je poraz svojih varovank komentiral Franci Obolnar.

Za Calcit Volley II so igrale: Zala Špoljarič, Neža Grošelj, Lara Bošeska, Tjaša Gadža, Nives Juhant, Meta Ahačič, Atena Gojak, Ana Stavbar,  Lana Žužek in Sara Sitar.

Napisal: Miha Štamcar
Fotografije: Calcit Volley