Naslovnica / Napovedi in obvestila / V Terme Snovik na Zdravo zabavo in Cvetočo jesen

V Terme Snovik na Zdravo zabavo in Cvetočo jesen

Šolsko leto je v polnem teku, a na veselje šolarjev se že bližajo jesenske počitnice, ki so lepa priložnost za družine, da se skupaj odpravijo na izlete in preživljanje skupnega prostega časa.

Še ne veste kako preživeti krompirjeve počitnice? V Termah Snovik smo za vašo družino od 27. oktobra do 4. novembra 2018 pripravili teden Zdrave zabave. Poleg sproščanja v termalni vodi smo pripravili še veliko število dodatnih vsebin, ki bodo navdušile obiskovalce vseh starosti. Pridružite se lahko nočnemu družinskemu pohodu z baklami, izrezovanju buč, rajanju čarovnic s Palčkom Snovičkom, peki kostanja, plesnim delavnicam, izdelavi naravnega mila ter meditacijam, malim in velikim kuharskim navdušencem  bomo na kuharskih delavnicah zaupali male skrivnosti velikih kuharskih mojstrov ter pripravili Mini disco.

 

V nedeljo, 28. oktobra vas Turistično društvo Tuhinjska dolina vabi na prireditev Cvetoča jesen, ki bo potekala v mobilnem prireditvenem prostoru pri Termah Snovik. Od 10. ure dalje si boste lahko ogledali razstavo rož iz krep papirja in rokodelskih izdelkov ter sejemsko ponudbo. Ob 14.30 uri pa bo potekala uradna otvoritev mobilnega prireditvenega prostora obogatena s kulturnim programom.

Sobota, 3. novembra bo v Termah Snovik namenjen Kneippovim programom:

9.00 – 10.00   Jutranja telovadba

10.00 – 13.00 Vodna animacija ( vodna telovadba, predstavitve Kneipp oblivov,  ustvarjalne delavnice in vodne vragolije)

13.00 – 14.30 Pohod do kmetije z degustacijo

14.30 – 15.00 Kulinarična delavnica: zdrave sladice po Kneippu

15.00 – 16.00 Gozdna kopel ( voden sprehod po gozdu, v primeru slabega vremena bo predavanje na temo gozdnih kopeli)

16.00 – 17.00 Gozdna aromaterapija ( spoznali boste koristno rabo dreves nekoč in danes, predstavitev uporabnosti eteričnih olj iz iglavcev, ki uspevajo v našem lokalnem okolju: smreka, bor, jelka…)

15.00 – 17.00 Delavnica izdelave zeliščnega mila

17.00 – 18.30 Delavnica z glino

18.30 – 19.30 Umetnost dihanja: dihalne vaje za dobro počutje

20.00 – 22.00 Rajanje s Palčkom Snovičkom

Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. Postavil je sistem petih elementov, ki delujejo v sozvočju. To so hidroterapija, telesno gibanje, zdravo prehranjevanje, uporaba zdravilnih zelišč in urejen življenjski slog.  V Termah Snovik smo Kneippova načela vpletli v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka prijazna ljudem in okolju. Vsak dan med počitnicami bo namenjen enemu elementu – stebru po Kneippu. Prisluhnili boste lahko predavanju o zdravem pitju termalne vode, o gojenju kalčkov,  izdelovali zdrave sladice po Kneippu, poskrbeli za zdravo hrbtenico v bazenu ter se predali dihalnim vajam za zdravo počutje,  vsak dan pa boste svoje telo razvajali z vodno telovadbo in Kneippovimi oblivi.

S pestro animacijo in vodnimi doživetji bomo poskrbeli, da bodo počitnice za vaše otroke res aktivne in pisane kot jesensko listje.

Vse to je več kot dovolj razlogov, da nas obiščete in preživite nepozabne jesenske počitnice v najvišje ležečih termah v Sloveniji.

Za vse informacije smo vam na voljo na info@terme-snovik.si  ali na telefonski številki 080 81 23.

Terme Snovik