Naslovnica / NOVICE / V Tunjicah so podprli sveto Ano

V Tunjicah so podprli sveto Ano

Dasiravno naj bi cerkev sv. Ane v Tunjicah varovala božja roka, je bilo potrebne tudi nekaj človeške pomoči in davkoplačevalskega denarja, da se je pod cerkvijo saniralo plazova in zgradilo nov oporni zid.

IMG_0358-001

Odkar so dušebrižniki iz Tunjic uspeli pregnati nekdanjega priljubljenega župnika Pavleta, je kraju očitno nekoliko hrbet obrnilo tudi božje varstvo, saj je v letu 2012 bog z neba poslal obilico vode, ki je še dodatno razrahljala zemeljski plaz pod cerkvijo in dovozno pot pod pokopališkim zidom, ki pa se ga ni dalo sanirati zgolj s pobožnimi željami in molitvijo krajanov, ampak je bilo potrebno posredovanje občine in davkoplačevalske malhe.

IMG_0377-001

Občina Kamnik je namreč lansko jesen začela s sanacijo obeh plazov, kar je stalo okrog 49.000 evrov, ker pa tovrstna dela ne smejo ostati neopažena, so danes znova zaškrtale občinske protokolarne škarje, lokalni politiki in veljaki pa so priložnost, ki lahko na naslednjih volitvah morda prinese tudi kak glas, kot običajno, izkoristili tudi za fotografiranje in medsebojno izmenjavo pohval, medtem ko prebivalci pod cerkvijo sv. Ane odslej lahko nekoliko mirneje spijo, brez bojazni, da se jim tamkajšnja zavetnica s cerkvijo vred prisanka nad domove.

IMG_0423-001

Nov zid je bil, da bo dlje držal, tudi požegnan, na prireditvi pa so zbranim, kot se spodobi, veselo zapeli tudi učenke in učenci tunjiške podružnične šole.

IMG_0397-001

Fotografije: Občina Kamnik